Počela prodaja Renault Talismana

Tradicionalno već Renault Nissan Srbija za specijalizovane automobilske novinare organizuje predstavljanje novih modela automobila iz svog portfolia na izuzetan način kako bi oni mogli da ih što bolje upoznaju u relativno kratkom vremenu. Tako je i ovog puta upriličena prezentacija novog luksuznog modela Talisman u obe verzije karoserije - i limuzine i karavana.

Novinarima je na raspolaganju bilo tridesetak automobila sa različitim motorima i snagom, u paketima opreme od osnovne do Initiale, koja predstavlja najviši nivo u gami Renault.

Vožnja je bila koncipirana na način da se automobili probaju u gradskom saobraćaju, na auto putu, po lokalnim putevima i u ekstremnoj vožnji na trkačkoj stazi. Krenulo se od hotela Holiday Inn na Novom Beogradu, pa auto putem do isključenja za Pećince, da bi se potom stiglo do NAVAK centra, a kasnije i do Iriga i obronaka Fruške gore, da bi se na kraju vratili nazad u Beograd.

Prisutne je pozdravio Milan Belin, direktor Renault Nissan Srbija, a Talisman i Talisman Grandtour detaljno je predstavio Vladimir Jeremić, direktor marketinga. Zatim je kroz vožnju na poligonu demonstrirano kako funkcioniše 4controll sistem i drugi sistemi kojim ovaj automobil vozaču i putnicima omogućuje uživanje u vožnji.

Premda je Renault Talisman premijerno prikazan na ovogodišnjem BG Car Show, ovom promocijom praktično je označen početak prodaje koja je u srpskoj mreži koncesionara startovala 20. maja.

Renault Talisman je potpuno nova klasična trovolumenska limuzina kojom je francuski proizvođač zamenio modele Laguna i Latitude prateći dizajenrske odrednice crossovera Espace. Akcenat je stavljen dizel motrore i veliku funkcionalnost uz visok nivo kvaliteta i inkorporirane tehnologije.

Novi Renault kombinuje downsizing filozofiju, prestižne materijale i vrhunsku završnu obradu, komfornu unutrašnjost i posvećenost detaljima, rečju sve ono što je do sada karakterisalo isključivo automobile iz premium segmenta. U skladu sa visokim standardima u ponudi su četiri paketa opreme: Life, Business, Zen i prestižni Initiale Paris.

Renault Talisman prvi je model u srednjoj klasi, koji ima četiri upravljiva točka 4Control, zatim inovativni sistem MultiSENSE koji omogućava bezbroj promena na postavkama automobila kao i sveobuhvatni multimedijalni sistem R-Link2 sa originalnim centralnim ekranom od 8,7 inča.

Markantnom dizajnu doprinose i impresivne dimenzije, Talisman limuzina dug je 4.849 mm, širok 1.868 mm i visok 1.463 mm, dok je karavan iste dužine samo je viši za dva milimetra.

Verzije sa dizel motorima:

- Life Energy dCi 110 Stop&Start

- Business Energy dCi 110 Stop&Start

- Business Energy dCi 130 Stop&Start

- Business Energy dCi 130 EDC Stop&Start

- Zen Energy dCi 130 Stop&Start

- Zen Energy dCi 130 EDC Stop&Start

- Zen Energy dCi 160 EDC Stop&Start

- Initiale Paris Energy dCi 130 EDC Stop&Start

Verzije sa benzinskim motorima:

- Business Energy TCe 150 EDC Stop&Start

- Zen Energy TCe 200 EDC Stop&Start

- Initiale Paris Energy TCe 200 EDC Stop&Start

Izvor: Netauto.rs

Cenovnik za Renault Talisman pogledajte na sajtu Renault.rs

 

Pogledajte još i: