PONOVO PRAVAC ZAJEČAR

I dok u Srbiji pored očiglednog manjka takmičara savezi muku muče i sa nedostatkom onih koji će na sebe preuzeti finansijsku i organizacionu obavezu da trke i "naprave", SAKSS ove godine ima tu sreću da uz sebe ima ASK Zaječar iz istoimenog grada. Predstojećeg vikenda će, po drugi put ove sezone, takmičari iz ovog saveza automobilista bodove u okviru šampionata na brdskim stazama potražiti na stazi Vrška čuka.

 

 

Miloš Prvanović kao prvi čovek i takmičar ASK Zaječar na početku ipak izražava svoje nezadovoljstvo aktuelnom situacijom u srpskom autosportu - "Dao sam sve od sebe da se ova trka vozi pod zastavama oba saveza međutim jaz je sada toliko velik da se ispostavilo da je to nemoguća misija. Trka na žalost ostaje da se vozi samo za SAKSS. Tako ćemo i dalje imati najtrofejnije vozače Srbije koji šampionska odličja osvajaju u praznim klasma." Prava šteta jer bi veći broj takmičara i zanimljivije takmičenje dodatno stimulisao sam grad Zaječar koji je istini za volju i ovako potpuno otvoren za sve automobiliste iz Srbije i regiona. Prvanović i ASK Zaječar ponovo obećavaju i povlastice za sve učesnike - "Kao i na prvoj trci olakšaćemo vozačima dolazak tako što ćemo im obezbediti besplatan smeštaj. Za zainteresovane takmičare iz Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine nećemo naplaćivati ni startnine. Želimo da od ove trke napravimo brend grada i istočne Srbije i pored dvodnevne fešte u Zaječaru. Takmičenju će predhoditi defile starovremenskih automobila centrom grada da bi se nakon proglašenja pobednika u subotu na centralnoj bini održao i veliki koncert Aca Lukasa sa gostima iz Zvezda Granda i ovogodišnjim pobednicima Guče. "

 

Sama staza Vrška čuka sada je već dobro poznata. Do vrha treba preći 3100 metara a voziće se ponovo dupli program. U subotu 07. avgusta prvi trening počinje u 12h30 a trka u 15h. U nedelju 08. septembra prva trening vožnja je zakazana za tačno u podne dok će start prve trke biti u 14h. Posle dobre reakcije građana Zaječara na prvu trku sada se očekuje još veći broj posetilaca pa klub organizator još jednom poziva sve takmičare da budu njihovi gosti a publiku obraduju atraktivnim vožnjama.

izvor:www.gonzaracing.com

Pogledajte još i: