Poslednji Volkswagen Type 2 Kombi završio u muzeju u Hanoveru

Volkswagen Type 2 Kombi se u Brazilu pojavio još u septembru 1957. godine i od tada do decembra 2013. godine je u tamošnjoj São Bernardo do Campo fabrici proizvedeno oko 1,6 miliona komada ovog vozila.

Budući da se VW Kombi više neće nuditi na tržištu, Volkswagen je krajem 2013. odlučio da to obeleži lansiranjem specijalnog izdanja nazvanog VW Kombi Last Edition koji je prvo trebalo da bude ponuđen u ograničenoj seriji od 600 komada, ali je zbog velikog interesovanja odlučeno da se napravi 1.200 primeraka.

Taj poslednji, 1.200-ti primerak je sada završio u Volkswagenovom muzeju komercijalnih vozila u Hanoveru u Nemačkoj.

Volkswagen Kombi Last Edition dolazi sa dvobojnim eksterijerom (pri čemu su točkovi i branici u istoj, beloj boji kao i gornji deo vozila), crnom prednjom maskom, dvobojnim sedištima (sa istom kombinacijom plave i bele boje kao i spoljašnjost vozila), zavesama u unutrašnjosti (koja inače prima devet putnika), brojem "56" na bokovima u znak sećanja na 56 godina proizvodnje u Brazilu, pločicom sa serijskim brojem primerka....

Za pogon se brine 1,4 litarski flex motor sa 78KS (na benzin) odnosno 80KS (na etanol), u paru sa manuelnim 4-stepenim menjačem, dok su točkovi od 14 inča.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Pogledajte još i: