Premijera novog modela BMW X5 u Beogradu

U prodajnom salonu Delta Motors-a, u Radničkoj 8 u Beogradu, održana je svečana premijera novog modela BMW X5. Veliki broj zvanica i predstavnika medija bio je u prilici da se upozna sa novim BMW ovim novitetom.

Novi BMW X5 između ostalog odlikuju: mogućnost individualizacije izgleda i voznih karakteristika putem izbora novih linija i novih oblika ogibljenja (vešanja). Novi izgled modela upotpunjuju inovacije u svetlosnoj grupi, koje  svojim dizajnom naglašavaju sportski karakter vozila. U enterijeru pored vidljivo prisutne povećane prostranosti, dominira naglašen sofisticiran nivo završne obrade i mnoštvo detalja koji vožnju čine uzbudljivijom.

Prisutnim gostima obratio se i generani direktor Delta Auto grupe Nemanja Lazić.

Do sada poznatim verzijama motora pridružujuje se i novi dvolitarski twinturbo 25d xdrive agregat koji poseduje 218KS sa ubrzanjem 8.2 sekundi do 100km-h i krajnjom brzinom od 220km/h, uz prosečnu potrošnju od svega 5.8 l na 100km. Sto se tiče ostalih motora u ponudi, postojeći motor 30d  je modifikovan i sada poseduje 258KS uz ubrzanje od 6,9 sekundi i maksimalnu  brzinu od 230km/h, sa potrošnjom od 6.2l u kombinovanom režimu voznje.

Prva tri kupca, u njihovom novom automobilu, sačekaće flaša Armand de Brignac Brut Gold Ultra Premium šampanjca, koja je savršen spoj luksuza, prestiža i raskoši, sto su i karakteristike novog BMW X5.

Gosti su mogli da uživaju u savrsenom penušavom roze vinu Belaire Rosé iz Provanse.

Novi X5 je nešto duži (ima 4886 mm, za 29 mm više) i nešto lakši od sadašnjeg modela (oznake E70). Tako je X5 xDrive35i lakši za 77 kg, a X5 xDrive50i za 104kg.

Takođe, novi X5  se nuditi i u varijanti sa samo zadnjim pogonom (sDrive), kao i u verziji sa sedam sedišta (dakle sa opcionim trećim redom sedišta), a što se zapremine prtljažnika tiče, ona se u verziji sa pet sedišta kreće od 650 do 1870 litara.  

 Takođe, novi X5  između ostalog imaa i navigation/infotainment LCD ekran i novi iDrive Touch sistem, automatsko otvaranje vrata prtljažnika, LED svetla za maglu, standardna Xenon prednja svetla, opciona adaptivna LED prednja svetla, Active Driving Assistant, Lane Departure Warning, Dynamic Performance Control, Dynamic Handling Package, Dynamic Damper Control, Head-Up-Display, Night vision, kameru za vožnju unazad itd itd.  

PR Delta Motors

 

Pogledajte još i: