Prvi ovosezonski testovi Lein Racinga

Sezona automobilističkih takmičenja za ASK Lein racing i srpske takmičare Milovana Mikicu Vesnića i Mladena Lalušića uskoro počinje trkom evropskog kupa turing automobila, FIA ETCC, na francuskom autodromu Paul Ricard...

 
Prvi ovosezonski testovi Lein Racinga

Mladen će se naći odmah za volanom dok će Vesnić godinu započeti u ulozi savetnika. Problemi sa isporukom novih Seat Racer-a i dalje prate srpski tim pa su prvi ovosezonski testovi morali biti odrađeni sa automobilom prošlogodišnje specifikacije. Sve to nije omelo Vesnića i Lalušića da svaki izveženi kilometar iskoriste na najbolji mogući način.

Za prvi ovogodišnji test izabrana je takođe staza u Francuskoj i to Magny Cours pre svega iz razloga što se isti autodrom nalazi u kalendaru FIA ETCC-a ali i zbog toga što je potpuna nepoznanica za oba vozača. U pitanju je fantastična staza dužine 4.411 metara i na kojoj su vožene serije kakva je i Formula 1. „Oduševljen sam pre svega konfiguracijom staze ali i celom infrastrukturom. Ljubazni domaćini su nam u svakom pogledu izašli u susret.“ – izjavio je Milovan Vesnić – „Ovo je su moji prvi pravi kilometri za volanom Seat Leon Racera. Žao mi je što nismo dobili nov automobil jer bi nam to mnogo značilo u pripremi setapa za prvu trku koja je na programu predstojećeg vikenda. Ipak nakon godina u STW automobilu a zatim u BMW-u novi koncept trkačkih vozila koji se forsira poslednjih godina je nov za mene tako da je ovo iskustvo izuzetno dragoceno.

 
Prvi ovosezonski testovi Lein Racinga

Naravno akcenat ekipe je bio na Mladenu koji sezonu počinje od samog početka.“
I mlađi član ekipe zadovoljan je prvim izlaskom na stazu u sezoni 2016 – „Nakon zimske pauze ulazak u vozačku kondiciju izuzetno je bitan. Postepeno smo pojačavali tempo i zadovoljan sam postignutim vremenima. Uz Mikicine savete mislim da ćemo biti spremni za prvu trku i pored toga što novi Seat dobijamo tek u sredu. Po svim pričama automobil se na stazi ponaša potpuno drugačije od stare specifikacije i nemamo previše vremena da se upoznamo sa njim. U svakom slučaju sa nestrpljenjem očekujem da sednem u novog Seata i start moje prve kompletne sezone ETCC-a.“


Ekipa sa Magny Coursa kreće odmah put Španije i Seat Sporta gde će u sredu preuzeti novi automobil. Ako se budu stvorili uslovi novi Seat Racer će prve kilometre napraviti dan kasnije na stazi kraj Barselone a u petak 01. aprila počinje takmičarski vikend ETCC-a na Paul Ricardu.


PR

 

Pogledajte još i: