Psi na putovanju: Opel nudi prostor i još nešto više za čitav čopor

Riselshajm. Kažu da psi podsećaju na svoje vlasnike. Pored toga, putovanje u Opelu čini svakoga posebno srećnim. Kada se zlatni retriver Čester pridružio svojoj porodici pri putovanju na more, Opel je u ponudu stavio korisnu dodatnu opremu poput bezbednosnih zaštitnih komponenti, obrtnih patosnica prtljažnika, kadica ili FlexOrganizer®  sistema za smeštanje prtljaga. Za vlasnike zaista velikih pasa poput bernardinaca ili irskih vučjih hrtova, Opel ima XXL ponudu, kao što su Combo ili Vivaro.

Vozači su odgovorni za to da osiguraju da bezbednost vozila nije ugrožena od strane prtljažnika ili putnika, uključujući i četvoronošce. Pri dugim putovanjima, za sve je najbolje i poželjno je da naš četvoronožni prijatelj putuje u prtljažniku, odvojeno od ostalih putnika zaštitnom pregradom. Na kraju krajeva, u slučaju incidenta, ljubimac se neće pretvoriti u projektil. Pri brzini od 50 kilometara na čas, sile prenesene na objekat mogu utridesetostručiti njegovu sopstvenu težinu, što znači da treba prevenirati neželjeno katapultiranje ljubimca prema napred.

 

 

Opel nudi čitav niz asesoara za vlasnike pasa. U Zafiri, prtljag i pas su tamo gde treba da budu uz pomoć po meri skrojene bezbednosne pregrade i sistema odlaganja prtljaga kao što su FlexOrganizer® mreže i FlexRail® šipke. Za zaštitu automobila od pasa koji pojačano luče pljuvačku, vlasnici Zafire sa posebno dlakavim lajavcima poput retrivera (vidi fotografije), kolija iil brijeških ovčara, zaista će ceniti kadice sa Zafirinim logoom.

Opel nudi sličnu opremu za Astru Sports Tourer i Insigniju Sports Tourer

Osnovni uslovi za pse pri putovanjima uključuje prozračan prostor bez strujanja vazduha, da bi životinje mogle udobno da se smeste. Najgora stvar za pse je vrućina. Vlasnici to moraju uvek imati na umu kada prave pauzu, posebno kada je reč o automobilima sa velikim prozorima, koji mogu da se veoma brzo zagreju kada je klima uređaj isključen. Najbolje rešenje je da kada porodica napravi pauzu da protegli noge, uradi to zajedno sa svojim ljubimcem. Ukoliko ne možete povesti psa u razgledanje tokom putovanja, parkirajte automobil u podzemnoj garaži gde je debeo hlad. Na takvim mestima je obično sveže, tiho i bez suvišne svetlosti, tako da četvoronožni putnik može malo da odrema.

„To je pseći život“, ide poznata izreka. Međutim, on ne mora da bude težak, posebno ne sa Opelom.

PR saopštenje - Opel

Pogledajte još i: