Putujte bezbedno sa Opelovim automobilima i vanovima

Riselshajm. Idete u brda ili na plažu? Bez obzira na destinaciju tokom dolazećih praznika i godišnjih odmora, automobili, vanovi i SUV modeli iz Opela - Grandland X, Combo Life, Astra Sports Tourer, Insignia Sports Tourer i nova Zafira Life – imaju jednu zajedničku stvar: mnoštvo prostora i komfor za putnike i njihov prtljag.

Najvažnije od svega – prtljag mora biti bezbedno i sigurno smešten, jer nakon svega, putovanje treba da bude opuštajuće koliko je to moguće. Opel zato nudi širok spektar praktične opreme za svoje brojne modele.

Do 1.665 litara: Opelovi Sports Tourer modeli nude mnogo prostora za prtljag 

Obilje mesta za prtljag i njegova fleksibilna raspodela su uporište Opelovih karavana, Astre Sports Tourer i Insignije Sports Tourer. Astra Sports Tourer nudi deljivu zadnju klupu po sistemu 40:20:40 i do 1.630 litara zapremine prtljažnika. Insignia Sports Tourer donosi dodatnih 35 litara prostora. Sa mestom za stvari od 1.665 litara, Opelova perjanica u karavanskoj verziji je idealna za dugačku vožnju sa punim prtljažnikom. Isto važi i za elegantni Grandland X. Opelov vrhunski SUV nudi ne samo zapreminu prtljažnog prostora od 1.652 litra, već takođe i visoku poziciju sedenja tipičnu za SUV vozila koja vozaču i putnicima daje odličnu preglednost.

Opel Astra

Opel je sada čak i smislio kako da pristupite prtljažniku ukoliko su vam pune ruke: opciona vrata prljažnog prostora kontrolisana putem senzora modela Grandland X kao i Astre i Insignije Sports Tourer, otvaraju se pokretom stopala ispod zadnjeg branika.  

Opcioni FlexOrganizer® održava prtljažnik Sports Tourera čistim i urednim. Zahvaljujući šinama na podu, razdelnim mrežama i različitim opcijama pričvršćivanja i kačenja, postoji prostor za sve stvari unutar prtljažnika. Kao i u karavanima, rešetka koja štiti putnički prostor od predmeta u prtljažniku može takođe da se instalira i u Grandland X. Kako bi se sprečilo pomeranje stvari u prtljažnom prostoru, čak i prilikom naglog kočenja, bezbednosna mreža koja se kači za kuke na podu je takođe dostupna za Grandland X. Pametni dodaci kao što su dvostrana i vodootporna podloga su takođe u ponudi.

Opel Astra

Oni koji žele da ponesu više prtljaga sa sobom u njihovim Opel karavanima i vanovima pronaći će veliki izbor fleksibilnih transportnih sistema i nosača koji stvaraju dodatni prostor za skladištenje. Sa svojim standardnim krovnim šinama, Opel Sports Tourer modeli imaju maksimalno opterećenje krova od 75 kg(Astra), 85 kg (Grandland X) i čak 100 kg (Insignia). Krovne kutije i nosače bicikala, koji se jednostavno postavljaju i skidaju, vrlo je lako montirati. Opel nudi i razne nosače bicikala za zadnji deo vozila.    

Prostor za sve: Kutije za transport i više od toga za čist i uredan prtljažnik

Porodice takođe bezbedno i organizovano putuju u vozilu za više aktivnosti Opel Combo Life kao i u prostornom vanu Zafira Life. Krov postaje dodatna površina za transport zahvaljujući krovnim nosačima za kutije ili bicikle: i sa četiri (Combo) ili šest kuka na podu (Zafira Life), sve stvari u prtljažnom prostoru mogu biti obezbeđene. U modelu Combo Life, ,,Best Buy automobilu u Evropi 2019.’’, opciona rešetka deli putnički prostor od prtljažnika. Pored toga, brojni dodaci, kao što su razne prostirke i podne obloge sa neklizajućim površinama, štite prtljažni prostor od udaraca i grebanja koji se često dešavaju prilikom utovara ili istovara. 

Opel Zafira

Pored toga, tu je i ekstremno praktičan deo dodatne opreme idealan za odmor, sklopiva kutija dimenzija 61x34x31 cm. U nju mogu da se stave mnogi manji predmeti, kao što su kartice ili knjige koje bi se inače zagubile. Ako je kutija ispražnjena i ukoliko vam nije više potrebna na vašoj destinaciji, može da se sklopi do debljine od samo 3 cm.

Bezbednost za sve: Specijalna sedišta i pojasevi za male putnike i one sa četiri noge

Opel takođe misli o bezbednosti najmlađih putnika i nudi dečija sedišta i bezbednosne sisteme za decu svih starosnih uzrasta (ECE-R 44/04 standard), koja su skrojena za svaki model. U Combo Life-u, na primer, tri dečija sedišta mogu se postaviti jedan do drugog u drugom redu. Ova sedišta mogu lagano da se uklope u svoje mesto, zahvaljujući ISOFIX priključcima ili standardnim pojasevima sa tri tačke vezivanja.

Poslednje, ali ne i najmanje bitno, četvoronogi članovi porodice se često pridruže putovanju. I za njih je bezbednost na prvom mestu. Psi težine do 8 kilograma mogu da se voze bezbedno i opušteno na zadnjem sedištu, zahvaljujući specijalnom bezbednosnom pojasu za pse; a kada sedi udobno na ćebetu za pse, sedišta su takođe zaštićena. Alternativno, psi mogu da legnu na prostirku za prtljažni prostor sa neklizajućom površinom, kao u modelu Grandland X.

PR saopštenje – Opel

Pogledajte još i: