Radojkoviću Beranovac

Treću trku šampionata Srbije na kružnim stazama koja je održana na Beranovcu u organizaciji Bip Bip rejisng tima iz Kraljeva, u potpunosti su obeležili takmičari klase mali N, konkretno Aleksa Radojković, osvjanjem dva prva mesta. Jedno u komplet konkurenciji, a drugo u kategoriji juniora.

I pored činjenice da je trka zbog udesa tri automobila u petom krugu morala da bude prekinuta, pa restartovana, rekakcije velikog broja ljubitelja auto sporta jasno su govorile da je mali N bio najuzbudljiviji.

Čast da otvore takmičarski vikend pripala je klasi IX gde se voze SP automobili. Za razliku od Mišeluka i Ušća, gde ruku na srce nije bilo uzubuđenja, na Beranovcu je bilo sve neizvestno do poslednjeg kruga. Na kraju je slavio Mirko Milovanović, ali ništa manje za njegov uspeh nisu bili zaslužni drugoplasirani Aleksandar Tošić, odnosno Darko Božilović, koji je završio na trećem mestu.

Diviziju IV sačinjavale su tri klase, gde je Nenad Savić, bio neprikosnoven. U klasi tri najbrži je bio Radmilo Vojnović.Treća trka dana bila je u znaku fića, koji su poslužila kao pauza između „velikih“ i onih koje to nisu barem po kubikaži i konjaži.

Hibrid je došao kao pretposlednja trka dana i bio je na visini zadatka, a za istu su se probrinuli Dušan Nastasijević, kao prvoplasirani, Viktor Davidosvaki i Marko Pavlićević. Mali N je bio trešnja na šlagu i pored prekida plenio je maksimalno pažnjom.

Organizator je premeštanjem težišta događanja sa startno ciljnog prvaca na krivinu jedan, napravio pozitivan pomak u orgnizaciji trka na Beranovcu.

Izvor: Plumrace.com

Pogledajte još i: