Renault i Dacia povećavaju prodaju putem interneta

 Kompanije Renault i Dacia planiraju povećanje svoje internet (online) prodaje vozila kao novog trenda u maloprodaji vozila za koga se očekuje da se veoma brzo proširi u svetu tokom ove decenije.

Dva proizvođača automobila će učiniti dostupnim svoje online portale za kupovinu vozila, Dacia Store i Renault Retail Group, kupcima u svim evropskim zemljama do kraja 2014. godine.

Analitičari predviđaju da će svi proizvođači automobila biti više fokusirani na korišćenje interneta za prodaju i osvajanje tržišta za svoja vozila. Prognoze analitičara kažu da će do 2020. godine, oko 4 % globalne prodaje vozila ili 4,5 miliona vozila godišnje biti prodavano u potpunosti preko interneta, što je veliko  povećanje od samo 5.000 prodatih vozila na internetu u 2011. godini.

Kupci u Holandiji imaju mogućnost da naruče i kupe jeftine modele automobila kompanije Dacia pomoću sajta Dacia Store, dok u Velikoj Britaniji i Italiji korisnici mogu takođe naručiti i uplatiti neka vozila rumunske kompanije.

Internet sajt Renault Retail Group, omogućava kupcima da konfigurišu, naruče i izvrše novčanu uplatu za Renault i Dacia vozila. "Naručivanje i kupovina  vozila preko računarskih mreža i dalje je u skladu sa našom tradicionalnom distributivnom strategijom. Naši dileri, i dalje, ostaju u ovoj priči. To je vrsta marketing strategije koja se koristi da bi se postigao veći procenat klijenata koji žele da najveći deo svog vremena za kupovinu automobila potroše na računarskoj mreži", izjavio je Patrick Hoffstetter, šef internet prodaje vozila u kompaniji Renault.

Izvor: Netauto.rs

Pogledajte još i: