Restilizovani Kia Sportage stigao u Srbiju

Model koji je redizajniran ovog proleća, dostupan je i u prodajnim salonima u našoj zemlji po ceni od 18.990 evra.

Sportage je "osvežen" kako u enterijeru tako i spolja, uz paket novih bezbednosnih i tehnoloških sistema. Što se tiče spoljašnjosti, tu su novi prednji i zadnji branici, redizajnirana prednja i zadnja svetlosna grupa, nove alu felne dostupne u veličinama od 16, 17 i 19 inča. U ponudi su pet novih boja, kao i hromirani i metalik detalji, a GT Line modeli su opremljeni sa sjajnom crnom prednjom maskom, tamnim hromiranim detaljima, dvostrukim izduvom i novim dizajnom LED maglenki u obliku "kockice leda".

Kia Sportage

U unutrašnjosti se ističu novi volan i izmenjena kontrolna tabla, te dvobojni crno-sivi tapacirung. Kia je unapredila i bezbednosni paket sa adaptivnim tempomatom i Stop&Go sistemom, monitorom za preglednost prilikom parkiranja, sistem za upozoravanje vozača prilikom pada pažnje. Evropski kupci mogu i da biraju između multimedijalnih displeja sa ekranom osetljivim u veličinama od 7 i 8 inča.

Kia Sportage

Pored toga, dosadašnji 1.7 litarski CRDi dizel zamenjen je novim 1.6 litarskim "U3" CRDi agregatom, najčistijim dizelom koji je Kia proizvela. Dolazi u varijantama od 115 i 136 ks, a snažniji model ima pogon na sva četiri točka i sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom.

Benzinsku ponudu čine 1.6 GDi sa 132 ks i 1.6 litarski T-GDi sa 177 ks, koji se može naručiti i u opciji sa pogonom na sva 4 točka.

Inače, Kia je iskoristila restilizaciju modela Sportage da lansira verziju sa blagim hibridnim pogonom, sa “EcoDynamic+” 2.0 litarskim dizelašem i 48-voltnom baterijom. Ova varijanta raspolaže sa 185 ks i dostupna je samo u verziji sa pogonom na svim točkovima.

Početna cena modela Kia Sportage za 2019. godinu iznosi 18.990 evra, koliko košta 1.6 litarski benzinac sa 132 ks, dok najjeftiniji dizelaš 1.6 CDRi sa 115 ks može da se nabavi za 21.690 evra.

Izvor: B92.net

Foto: arhiva Autoblog.rs / Kia Motors

 

Pogledajte još i: