Sagmajster sve bolji na Dakaru 2014.- 50. posle 8. etape

Gabor Sagmajster, jedini predstavnik Srbije na 36. Dakar reliju, polako i sigurno se penje u generalnom plasmanu. Upravo je stigao na cilj specijalnog brzinskog ispita, osmog po redu, i dugačkog čak  462  kilometra.

U ovom trenutku nalazi se u Boliviji, najsiromašnijoj zemlji Južne Amerike. Vozio je i danas na velikoj nadmorskoj visini izmedju 2000 i 3500  metara kada zbog razredjenog vazduha motori teško rade, a ljudima je otežano disanje, lako se zamaraju i vrti im se u glavi. Mnogi odustaju, uslovi na ovogodišnjem Dakaru su zaista neopisivo teški. Veoma je važno na koji se način konzumira voda koja vredi kao zlato, a ko vodu potroši prebrzo ne može se nadati ničem dobrom, na velikoj nadmorskoj visini i ispod sunca koje nemilice prži.

Sagmajster je sa svojim KTM trenutno na 52. mestu na specijalnom ispitu, i 50. u generalnom, a taj plasman se može minimalno promeniti kada organizatori obračunaju sve rezultate i provere da li su svi prošli pored obaveznih kontrolnih   tačaka, i da li ima nekih kaznenih minuta. U svakom slučaju naš motociklista napreduje veoma dobro i sada ga očekuje još 5 etapa, a s obzirom na do sada prikazano veruje se da će Sagmajster i po peti put savladati najveći maraton na svetu.

Izvor. Mojsvetbrzine.rs

Pogledajte još i: