SAKSS – Brdska trka Zaječar 2013

 

Iako još uvek nemamo pred sobom nikakvu verziju kalendara takmičenja Sportskog Auto i Karting Saveza Srbije zahvaljujući organizatoru, ASK Zaječar i Milošu Prvanoviću, možemo da najavimo brdsku trku Vrška Čuka 2013 koja će se voziti u terminu 11-12 maj. Biće to povratak automobilizma na ovu stazu posle 19 godina odsustva i vremena čuvenog Nenada Narodovića.

 

Prvanović ima velike planove za popularizaciju automobilizma u ovom delu naše zemlje. Početak projekta će biti brdska trka koja je sastavni deo proslave dana grada pa se naravno i rukvodstvo Zaječara sa zadovoljstvom odazvalo pozivu novoosnovanog kluba i pored loših iskustava sa organizatorima takmičenja u prošlosti, tačnije relija – „Ovoga posla sam se latio samo zbog takmičara. Nakon prošlogodišnjih neslaganja sa radom saveza odlučio sam da učinim sve da ovaj sport postane bolji i popularniji. Ovu priliku ću iskoristiti prvenstveno da pozovem sve takmičare bez obzira za koji savez voze da budu naši gosti jer publika je željna dobrih trka. Mi kao organizatori se trudimo da im što više olakšamo učešće.“ – izjavio je Prvanović. Kako saznajemo svim takmičarima koji odluče da nastupaju na ovoj brdskoj trci biće obezbeđen besplatan smeštaj, svečana večera a same startnine će biti minimalne. Kao poseban kuriozitet Miloš ističe da su za sve prve tri pozicije u klasama pored pehara i medalja biti uručene i novčane nagrade.

„Planiramo spekatkl. Specijalan gost biće Boris Miljević i njegova Formula 3 koju će građani Zaječara moći da vide izloženu u centru grada ali i u ceremonijalnoj vožnji gradskim ulicama zajedno sa ostalim takmičarima. Pozivi su upućeni još nekim značajnim automobilistima Srbije pa očekujemo i njihov dolazak. Kao grad rock n roll-a sugrađanima ćemo pokloniti koncert a svečano proglašenje biće održano na bini u centru Zaječara.“ – dodao je Prvanović. Sve u svemu, prema najavama biče to zanimljiva manifestacija sportsko-zabavnog karaktera koji ne treba propustiti. U ovoj prvoj najavi trke, kako još uvek nemamo pravilnik takmičenja, od tehničkih detalja valja istaći da je staza Vrška Čuka duga 3200 metara i da će se najverovatnije bodovati kao dupla trka. Više detalja imaćemo uskoro. Do tada stoji otvoren poziv ASK Zaječar za dobro trkanje i druženje uz napomenu da u septembru ove godine klub najavljuje još jedno takmičenje na istom mestu.

autor:Petar Janković

izvor:www.gonzaracing.com

 

Pogledajte još i: