Saradnja GM Racinga i Vesnić Sport Auto tima i u sezoni 2014

ASK Sport Auto Vesnić iz Užica i ASK GM Racing iz Gornjeg Milanovca sarađuju dugi niz godina a protekle sezone zajedno su nastupali i u okviru Šampionata centralne Evrope na kružnim stazama (FIA CEZ). Nakon odluke da se do daljneg povuče iz automobilizma GM Racing na čelu sa Rudijem Pešovićem odlučio je da kompletnu infrastrukturu tima prepusti na korišćenje ASK Sport Auto Vesnić i time nesebično pomogne ka ostvarenju novog cilja ekipe iz Užica.

„Porodica Vesnić i kompletan njihov tim zaslužuju svaku vrstu pomoći u ovom trenutku jer poseduju znanje i iskustvo koje ih može odvesti do samog vrha. Na žalost za sport kakav je automobilizam presudan je pre svega novac i sponzori koji imaju viziju i marketing menadžere koji su svesni kolika je popularnost autosporta u svetu. Ja sam ovo gledao pre svega sa ljudske strane a tek onda kao kolega takmičar koji poznaje sve probleme sporta i na kraju kao biznismen.“ – poručio je iz SAD-a Rudi Pešović – „Milovan Mikica Vesnić neosporno poseduje kvalitet vozača svetske klase i svako ulaganje u njega višestruko se vrati. Nadam se da će to svatiti i oni koji mogu da pomognu sa daleko više sredstava jer time pomažu prvenstveno svojim kompanijama i razvoju srpskog sporta uopšte.

„Svima je dobro poznato kakav tim i infrastrukturu poseduje ASK Sport Auto Vesnić. Stvarana godinama unazad bila je dovoljna da se okitimo sa nebrojeno domaćih a 2013-te godine i titulom šampiona centralne Evrope“ – izjavio je Mikica Vesnić –„ETCC je korak napred a staze na kojima nastupamo u sezoni 2014 su i do 2000 km udaljene od naše baze u Užicu. Shodno tome tim je planirao da zameni postojeće prateće vozilo novim, većim kamionom i trkačkom prikolicom koji odgovaraju novim potrebama. O cifri je bespotrebno govoriti i sigurno da nam je zadavala dodatne glavobolje pa je ponuda od strane GM Racinga i Rudija Pešovića stigla u pravi čas i mi smo je naravno prihvatili.“ U pitanju je ogromna trkačka prikolica sa potpuno novom tendom i podom, vučno vozilo ali i veliki američki „motorhoum-kamper“ u kome smeštaj na takmičenju sa punim komforom može naći 6-7 članova tima. „Ne postoje reči zahvalnosti dovoljne da se odužimo Rudiju. Pored obezbeđenog prevoza do najpoznatijih evropskih staza ovim smo rešili i smeštaj polovine tima. To su dve brige manje a nama ostaje da se koncentrišemo na druge probleme i nadamo se da ćemo uskoro moći sa svima da podelimo imena onih kompanija i pojedinaca koji su stali uz nas i veruju da možemo da se takmičimo na evropskom i svetskom nivou.“

Vesnićima tako ostaje da vozila „obuku“ u boje svog tima i kao uvek do sada na najbolji mogući način reprezentuju Srbiju i srpski automobilizam širom Evrope. Kolegijalni gest i podrška Rudija Pešovića dodatni je motiv da se tim oduži i vrhunskim rezultatom.

ASK Vesnić Auto marketing & PR

Pogledajte još i: