SAS – Dodela priznanja za sezonu 2012

Novi savez, novi standardi. To je u jednoj rečenici opis današnje manifestacije dodele priznanja najboljim automobilistima koji su se u sezoni 2012 takmičili u otvorenom prvenstvu Srbije koje je organizovao novoosnovani Srpski Auto Savez. Bili smo svedoci svečanosti koje se ne bi postidele ni mnogo bogatije zemlje i savezi a SAS je definitivno, što se organizovanja ovakvih svečanosti tiče, postavio nove, visoke, standarde u Srbiji.

Restoran Jezero na Adi Ciganliji kao lokacija, sam ambijent i vreme održavanja bili su pun pogodak. Što se novina tiče posebno moramo istaći veoma atraktivna odličja koje su takmičari dobijali i koja predstavljaju pravo osveženje od ustaljenih i po malo dosadnih medalja. Pri preuzimanju priznanja svi prisutni su imali priliku da pogledaju na video bimu i kratak film o laureatu što je takođe jedna od interesantnih novina. Od uglednih zvanica ovoga puta moramo posebno istaći generalnog sekretara HAKS-a gospodina Zrinka Grgureka, generalnog sekretara AMSS-a gospodina Aleksandra Nikačevića, predsednika BIHAMK gospodina Aleksandra Brkica i Šampiona Evrope na brdskim stazama Dušana Borkovića. Organizatore je ispoštovala i većina inostranih takmičara učesnika šampionata pa su svoja zaslužena priznanja primili Krum Donchev, Pepi Yordanov, Zoltan Bessenyey, Nyirfas Julianna, Viktor Davidovski i Ivan Pokos.

Najviše pažnje naravno posvećujemo onima koji su se okitili najsjajnim odličjima. Žarko Terzić je uz treću Zlatnu Kacigu u svoje trofejima prepune vitrine odneo i onu najsjajniju, Dijamantsku. Užice se tako može pohvaliti da je apsolutni rekorder u broju „dijamantskih“ sugrađana jer pre Terzića ovo priznanje su dobili prvo Milun a prošle godine i mlađi Vesnić, Milovan. Priznanje definitivno ide u prave ruke jer Terzić, poznat kao beskompromisan borac, iza sebe ima godine i godine takmičenja u klasama sa najvećom konkurencijom. Mile Cvetičanin je svoju Zlatnu Kacigu zaslužio na reliju a Radoslav Vukosavljević na brdskim stazama. Posebno priznanje, Heroj godine, ide u ruke istinskog heroja, Miloša Spasojevića Trovača, koji je i nakon teških posledica udesa na brdskoj trci Tara najavio povratak na staze. Ko su dobitnici ostalih priznanja možete pogledati na zvaničnom sajtu SAS-a klikom na LINK .

GonzaRacing portal i ovoga puta je jedan od dobitnika priznanja.

 

Šta možemo istaći kao zaključak? U proteklih nekoliko dana imali smo priliku da prisustvujemo ceremonijama proglašenja oba srpska automobilistička saveza. Nije nam cilj da ih poredimo jer su oba održana više nego uspešno. Zanimljiva je ipak činjenica da su nam dodele priznanja na mnogo većem nivou nego sama takmičenja. Nadajmo se da će se ova tendencija boljitka već tokom ove godine preslikati i na trkačke staze Srbije i okruženja.



izvor : www.gonzaracing.com
autor: Petar Janković

 

Pogledajte još i: