Serijski Volkswagen Golf VII GTI na Salonu u Ženevi

Sem Golfa R Cabrio (na bazi šeste generacije), Golfa VII 4Motion sa pogonom na sva četiri točka, novog Golfa VII Variant, Golfa GTD, električnog e-Golfa i Golfa Plug-in Hybrid, Volkswagen će na predstojećem Salon automobila u Ženevi javnosti pokazati i serijsku verziju novog Golfa GTI koji je inače kao koncept predstavljen na prošlogodišnjem Salonu u Parizu.

Za pogon će se brinuti 2,0 litarski turbo motor sa 162 kW/220KS i 350 Nm obrtnog momenta (ubrzanje do stotke za 6,5 sec, najveća brzina 246 km/h), a kao opcija će biti dostupan i Performance paket sa 169 kW/230KS i 350 Nm (6,4 sec, 250 km/h). Kupci će moći da biraju između standardnog šestostepenog manuelnog ili opcionog šestostepenog DSG menjača.

Potrošnja goriva obe verzije će iznositi 6,6 l/100 km (obe verzije imaju Start-Stop sistem), a emisija CO2 je 139 grama po km.

Deo GTI paketa će između ostalog činiti i atraktivniji eksterijer (uključujući i karakteristični saćasti prednji gril sa crvenom linijom), hromirane izduvne cevi, crvena kočiona klešta, alu točkovi od 17 inča sa gumama 225/45, modifikovano ogibljenje (auto je niži za 15 mm) i sportska unutrašnjost (GTI volan prošiven crvenim koncem, sportska sedišta sa karakterističnim dezenom...).

Prodaja Golfa VII GTI  će početi u maju ove godine, i to po ceni od 28.350 evra u Nemačkoj za bazni model.

Ivan Mitić - Autoblog.rs

Pogledajte još i: