SsangYong na sajmu BG Car Show

Uvoznik SsangYong vozila za Srbiju, kompanija Ratola, je na Beogradskom sajmu u Hali 1 izložila dva modela ovog južnokorejskog proizvođača. Na ovogodišnjem BG Car Show SsangYong premijerno predstavlja srpskom tržištu novu, treću, generaciju poznatog terenca Rexton W. Pored toga, SsangYong obeležava i svoj 60. rođendan za vreme trajanja BG Car Show-a.

Kao vrhunsko terensko vozilo kompanije SsangYong, Rexton treće generacije odražava rastuću želju vlasnika da imaju izvrsne performanse vožnje na putevima i van puteva, kao i moderan i rafinisan stil u paketu usmerenom na komfor.

Sa table za crtanje, u srcu ‘Rexton W’ bio je koncept razvoja “za terensko vozilo, performanse sa stilom”.  Od ovog osnovnog koncepta, kombinacija dinamičnog stila - koji je jednak njegovoj reputaciji ozbiljnog terenskog vozila - i upotreba ekološkog 2.0 e-XDi aktivnog dizel motora, pomogli su kompaniji SsangYong da ostvari spoj velike ekonomičnosti u potrošnji goriva, moćnih performansi i praktičnosti.

Unutrašnjost vozila Rexton W je unapređena u premijum klasu, a njegov moderan stil pruža salonsku udobnost kako za vozača, tako i za putnike. Pored toga, centralna fascija izgleda jednostavno i luksuzno sa aluminijumskim efektom i završnom obradom od hroma u modernoj i integrisanoj konstrukciji. U skladu sa rastućom upotrebom ličnih elektronskih uređaja, postoji integrisani izvor električnog napajanja i postolje za sistem za navigaciju, pametni telefon ili slično.

Novi 2.0 litarski e-XDi 200 aktivni dizel motor ne samo da pojačava performanse i pouzdanost, već daje poboljšanu efikasnost u potrošnji goriva i izvrsnost u svim uslovima vožnje. Kao rezultat, Rexton W ostvaruje 193 g/km (6M/T, 2WD) emisije CO2, što je poboljšanje od 15 odsto u odnosu naizlazni model, sa maksimalnom snagom od 155 KS i maksimalnom obrtnom silom od 360 Nm.Obrtna sila je optimizovana kroz najčešće upotrebljen raspon obrtaja u minuti – 1.500 do 2.800 - sa obrtnim momentom u donjem opsegu od 190 Nm.

Pored Rextona W, tu je i već poznati Korando, Ssang Yong-ov globalni strateški model koji je osvojio simpatije preko 100.000 kupaca širom sveta, sada nudi kompletnu liniju pogonskih grupa koja uključuje snažni dvolitarski dizel motor, kao i dizel i benzinske motore sa niskom emisijom CO2, koji zadovoljavaju individualne potrebe kupaca.

Spajajući niske troškove vožnje sa dinamičnim mogućnostima konvencionalnog porodičnog hečbeka svojim vizuelnim izgledom sa jedne, i avanturistički duh i grube off road sposobnosti jednog SUV-a sa druge strane, Korando je usmeren ka središtu crossover tržišta. Sa fokusom na kvalitet i privlačnost, Korando je dizajniran i razvijen u Evropi od strane poznatog stiliste Giorgetto Giugiara.

Sa jednim od najpoznatijih imena u automobilskom dizajnu uz sebe, novi Korando preuzima moderan, stilizovan SUV oblik održavajući robusnu privlačnost koja leži u srcu današnje SSangYong Motors Kompanije.

Oba modela SSangYong Motors Kompanije imaju garanciju od pet godina koja se ostvaruje u novoformiranoj servisnoj mreži SsangYong-a u Srbiji.

Izvor: PR Ratola / Netauto.rs

Pogledajte još i: