Toyota je do sada prodala 6 miliona hibrida širom sveta

Kompanija Toyota Motor Corporation je danas objavila da je kumulativna globalna prodaja njenih hibridnih vozila dosegla 6 miliona primeraka i zaključno sa 31. decembrom 2013. iznosi 6.087 miliona vozila¹. Ovo povećanje od milion vozila je postignuto u najkraćem roku do sada, za samo devet meseci.
Ublažavanje uticaja vozila na životnu sredinu je prioritet za Toyotu. Na osnovu svog ubeđenja da ekološka vozila mogu da imaju zaista pozitivan uticaj samo ako se široko koriste, Toyota je učinila veliki napor da masovno tržište prihvati hibridna vozila.
Zaključno sa ovim mesecom, Toyota nudi 24 hibridna modela putničkih automobila i jedan 'plug-in' hibridni model u približno 80 zemalja i regiona širom sveta. Štaviše, u sledeće dve godine, Toyota će predstaviti ukupno 15 novih hibridnih vozila, uključujući novi „Harrier Hybrid“ u Japanu u januaru i novi „Highlander Hybrid“ u Sjedinjenim Državama u bliskoj budućnosti. Toyota će nastaviti da proširuje asortiman svojih proizvoda i povećava broj zemalja i regiona u kojima prodaje hibridna vozila.
Toyota je izračunala da su, zaključno sa 31. decembrom 2013, Toyotina hibridna vozila² emitovala 41 miliona tona³ manje CO2 - gasa za koji se veruje da je uzrok globalnog zagrevanja i koji bi inače emitovala benzinska vozila slične veličine i voznih performansi. Toyota je takođe procenila da su njena hibridna vozila uštedela približno 15 miliona kilolitara benzina, u poređenju sa benzinskim vozilima slične veličine.

Izvor:Toyota Srbija

Pogledajte još i: