Toyota Mirai izabran za “Zeleni automobil godine u svetu”

Toyota Mirai proglašena je za Zeleni automobil godine u svetu 2016, na pres konferenciji Međunarodnog salona automobila u New Yorku. Izabrao ga je međunarodni žiri koji čine 73 automobilska novinara iz 23 zemlje.

Toyota Mirai je izabran sa šire liste od osam vozila iz čitavog sveta, a onda iz užeg izbora od tri finalista među kojima je bio i novi Toyota Prius.

Gospodin Karl Schlicht, izvršni podpredsednik Toyota Motor Europe je izjavio:

“Kao priznati lideri u hibridnoj tehnologiji, mi smo iskreno počastvovani zbog ove nagrade. To je jasno priznanje Toyotinoj dugoročnoj posvećenosti tehnologiji gorivnih ćelija, ubedljivom, sigurnom i relevantnom rešenju za mobilnost koje utire put ka razvoju ultimativnog ekološkog automobila.”

Fokusirana na automobilsku budućnost u narednih 100 godina, Toyota je nastavila sa razvojem vozila koje nudi novu, jedinstvenu vrednost. Mirai, vozilo koje za emisiju ima samo vodu,  je pionir koji će doprineti društvu baziranom na upotrebi HIDROGENA. Pored napredne tehnologije gorivnih ćelija i ekoloških performansi, Mirai je zabavan za vožnju, ima upečatljiv futuristički dizajn, i nudi tihu i veoma udobnu vožnju.

Lansiran u Evropi u septembru 2015, Toyota Mirai je u ponudi u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Danskoj. Prodaja će uskoro početi i u Belgiji, Holandiji, Norveškoj i Švedskoj, ukupno u ponudi u 7 zemalja. Mirai se prodaje u Japanu i Sjedinjenim Američkim Državama.

PR saopštenje – Toyota Srbija

Pogledajte još i: