Toyota WRC tim zainteresovan za Solberga i Loeba

Toyota je još ranije saopštila da će se od sezone 2017. vratiti u svetski reli šampionat (WRC) i to kao fabrički tim, ali imena vozača trkačkog Yarisa nisu objavljena. U međuvremenu su se pojavile informacije da su u Toyoti zainteresovani za dva bivša svetska šampiona.

Naime, Tommi Makinen, šef u Toyota Gazoo Racing, kaže da su Citroenov vozač Kris Meeke i Volkswagenov Sebastien Ogier odbili da se priključe Toyoti, pa su zato sada zainteresovani za saradnju sa Petterom Solbergom i Sebastienom Loebom.

Makinen je u nedavnom intervjuu potvrdio da se već sreo sa Solbergom u Finskoj kako bi se informisao da li je WRC šampion iz 2003. godine zainteresovan za povratak, a dodao je da je sa Solbergom diskutovao o različitim planovima.

Solberg kaže da je mu bilo zanimljivo da razgovara sa Makinenom na ovu temu i da čuje o velikim planovima koje Toyota ima za WRC.

S druge strane, Makinen još nije razgovarao sa Sebastienom Loebom, ali je potvrdio da su veoma zainteresovani za usluge devetostrukog WRC šampiona. 

Ivan Mitić – Auto.blog.rs

Pogledajte još i: