Trijumf i u Češkoj – Borković grabi ka vrhu Evrope

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković, član Nisotec Racing Team-a, zabeležio je i petu pobedu u pet održanih trka u ovogodišnjem Evropskom šampionatu u brdskim trkama (FIA European Hill Climb 2012.). Nakon pobeda u Francuskoj, Austriji, Španiji i Portugaliji, Borković je bio najbolji u Češkoj (ECCE HOMO Sternberk).

U evropskom šampionatu u brdskim trkama sledi pauza. Nastavak sezone zakazan je za 30. jun, kada će u Italiji biti održano šesto takmičenje u okviru ovogodišnje serije (62° Trento Bondone).


U Češkoj je Borković još jednom opravdao ulogu favorita. Posle sjajnih nastupa u dosadašnjem delu sezone, pančevački šampion je bez obzira na brojne probleme još jednom postavio rekord staze – 4 rekord na 5 trka. Ovime je Borković bez sumnje opravdao poverenje svih onih koji ga podržavaju u cilju da osvoji titulu evropskog šampiona. Pre početka sezone Dušan je obećao da će pokušati da zabeleži 12 pobeda u 12 trka. za sada je na pravom putu – 5 trka 5 pobeda.

U trenutku kada je razvio maksimalnu brzinu od 240 km/h Borkoviću je u prednje vetrobransko stakolo uletela ptica, ali srećom taj incident je prošao bez bezbednosnih problema po našeg šampiona i veliki broj gledalaca pored staze. Prema zvaničnim podacima organizatora Dušan Borković je postavio novi rekors staze, razvio je  maksimalnu brzinu od 240 km/h, a prosečno je vozio 135 km/h.

„Srećan sam što sam uspeo da opravdam očekivanja navijača i da održim obećanje – trijumfovao sam u svim do sada održanim trkama. Hvala sponzorima, navijačima...  Vremena za slavlje nema. Pauzu u evropskom šampionatu ću iskoristiti da se saradnicima iz Nisotek racing Team maksimalno pripremimo za nastavak sezone i nove izozove koji se pred nama. Sve više verujem da Srbija može već ove godine imati šampiona Evrope u automobilizmu.“ – rekao je Dušan Borković po završetku trke.

Nisotec Racing Team

Pogledajte još i: