Trijumf u Sloveniji - Srbija 16. septembra dobija evropskog šampiona

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković član Nisotec Racing Team-a zabeležio je i osmu pobedu u ovogodišnjem Evropskom šampionatu u brdskim trkama (FIA European Hill Climb 2012.). Borković je danas bio najbolji u pretposlednjoj trci šampionata koja je vožena u Sloveniji (18. GHD Ilirska Bistrica 2012).

Novom pobedom Borković je povećao prednost u odnosu na konkurente. Sada je izvesno da će nakon poslednje trke, koja će biti održana 16. septembra u Hrvatskoj, Srbija postati Šampion Evrope i u automobilizmu.

U Sloveniji su Borković i Nisotec Racing Team još jednom bili na očekivanom nivou. Koncentrisana i hrabra vožnja uz dobro pripremljen automobil doneli su novu pobedu. Borković je bio brži i od rivala koji su vozili i snažnije automobile u odnosu na njegov Mitsubishi EVO IX.

„Zadovoljan sam što smo ostvarili još jedan trijumf. Gotovo je izvesno da će Srbija 16. septembra dobiti evropskog šampiona. Želja mi je da pobedom u Buzetu overim najveći uspeh u istoriji srpskog automobilizma. Srećan sam i zbog svih navijača koji su me podržavali i bodrili tokom čitave sezone“ – izjavio je po završetku trke u Sloveniji najbrži Srbin Dušan Borković

PR Nisotec Racing Team

Pogledajte još i: