Turski proizvođač autobusa Otokar stigao u Srbiju

Svečanim predstavljanjem najnovijih modela iz proizvodnog programa, u prostorijama ovlašćenog dilera Centra S obeležen je zvaničan povratak na tržište Srbije, Otokara najvećeg proizvođača autobusa iz  Turske. Obraćajući se prisutnima na promociji, predstavnik Otokara za jugoistočnu Evropu Onur Oner, izrazio je zadovoljstvo povodom povratka na tržište Srbije i posebno Beograda, gde Otokar vidi veliki potencijal za svoju liniju gradskih autobusa poslednje generacije, koji su uveliko u eksploataciji u najvećim gradovima Evrope.

„Otokar kao istinski evropski proizvođač u ovom trenutku nudi autobuse poslednje generacije motora Euro 6 od najmanjih 7 metarskih do najvećih zglobnih preko 18 metara, prilagođenih ne samo urbanim sredinama već i potrebama turističkih putovanja najvišeg standarda”

Izvršni direktor Centra S Nebojša Matić, zahvalio se kompaniji Otokar, kao i uvozniku GWS Auto Group, što je u kapacitetima Centra S prepoznala pouzdanog partnera.

20160524_143840

“Naše dugogodišnje iskustvo, savremen proizvod, kao i kompletna tehnička i kadrovska podrška koju obezbeđuju Otokar, najveća su garancija da će kupci Otokar autobusa  biti zadovoljni tokom čitavog eksploatacionog perioda“. Istako je Matić.

„ Otokar je deo Koc Grupe, najveceg konglomerata u Turskoj, sa preko 80.000 zaposlenih u 84 zemlje sveta. Otokar je u 2015 proizveo preko 4.500 autobusa i 5 godina zaredom je tržišni lider u Turskoj. Kompanija zapošljava preko 2.300 radnika i izvozi autobuse u preko 40 zemalja sveta.

20160524_144653

Proizvodni program je koncipiran u tri osnovne kategorije: Turistički autobusi dužina 7-10m, Gradski autobusi dužina 7-18m, Regionalni autobusi dužina 7-13,2m. Pogonsku grupu čine motori svetski poznati proizvođači motora MAN i Cummins. U Srbiji servisno-tehnička podrška sem Beograda, planira se i u Novom Sadu i Nišu.”

Pogledajte još i: