U Beogradu predstavljen Range Rover Evoque

U beogradskom hotelu Hilton sinoć je predstavljen najnoviji Range Rover Evoque. Ovaj automobil dolazi sa visokim komforom, odličnim agregatima i sigurno će uživati ogromnu popularnost kod vozača

Dva dana uoči Međunarodnog salona automobila u prestonici nekoliko stotina Beograđana je videlo otmeni SUV model Range Rover Evoque! Na odličnoj prezentaciji ovog četvorotočkaša, novinari i publika mogli su samo da uživaju i razmišljaju kako doći do novca i kupiti ovu grdosiju na četiri točka. Definitivno, prava evropska premijera u Beogradu koja se jako retko viđa! Njegova pojava definitivno ostavlja snažan utisak. Ispunjava sve potrebe jednog modernog vozača. Dizajniran je i projektovan u Velikoj Britaniji. U potpuno novom izdanju, sofisticiraniji i funkcionalniji od svog prethodnika, očaraće vas smelim i nesvakidašnjim dizajnom.

Ispod haube ovaj četvorotočkaš ima 2.0 litarske dizel i benzinske turbo agregate. Dizel motor dolazi sa 150, 180 i 240 konjskih snaga, a benzinci sa 200, 250 i 300 KS. Upareni su sa devetostepenim automatskim, kao i šestostepenim manuelnim menjačem. Sve verzije, bez obzira da li su benzinske ili dizel imaju “mild-hybrid” sistem koji podrazumeva električni sistem od 48 volti i litijum-jonsku bateriju kapaciteta 8 Ah.

Ova momčina dugačka je nešto manje od 4,4 metara, dva je širok, u visinu se proteže na 1,63, dok je međuosovinsko rastojanje 2,66 metara. Zapremina prtljažnog prostora je 591 litar. Kada se zadnja klupa obori zapremina se penje na odličnih 1.343 litara. Nova platforma PTA (Premium Transverse Architecture) donela je sada više prostora u putničkoj kabini. Njegova unutrašnjost je jednostavna i praćena je sa svim novim tehnologijama. Kontrolna tabla je digitalna. Ističe se po dvostrukom displeju centralne konzole.

Dolazi sa pogonom na sva četiri točka i Land Roverov Terrain Response sistem koji nudi šest opcija vožnje. Range Rover Evoque dostupan je u opciji sa petoro vrata ili kao kabriolet verzija. Novog Range Rover Evoque možete bolje upoznati na ovogodišnjem Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, koji se održava od 22. Do 31. marta.

Dragan Stanimirović

www.makina.rs

Pogledajte još i: