Uskoro Volvo V60 Plug-in Hybrid na benzin

Švedski proizvođač automobila Volvo, nedavno je objavio svoje planove da uvede benzinsku verziju modela Volvo V60 Plug-in Hybrid.

Ovo je saopštio Lex Kerssemakers, produkt menadžer kompanije Volvo za automobilske medije u Švedskoj, ali proizvođač automobila nije zvanično pružio nikakve dodatne detalje o ovome, tako da je pretpostavka je da će nova verzija modela Volvo V60 Plug-in Hybrid na benzin verovatno imati svoj debi na Sajmu automobila u Frankfurtu septembra ove godine, dok bi se u prodaji pojavio do kraja ove godine.

Dodatni detalji o novom modelu Volvo V60 Plug-in Hybrid na benzin, trenutno ostaju nepoznati. Inače, model Volvo V60 Plug-in Hybrid se nudi sa 2,4 litarskim dizel motorom sa pet cilindara i ugrađenim električnim motorom. Ovo omogućava modelu ubrzanje do 100 km/h za 6,1 sekundu uz prosečnu potrošnju goriva koja iznosi impresivnih 1,8 L/100 km. Emisija izduvnih gasova ovog automobila je niskih 48 g/km.

Osnovna verzija modela Volvo V60 Plug-in Hybrid sa dizel motorom, može da pređe 50 kilometara samo u električnom režimu, a ukupan domet automobila iznosi 1000 kilometara.

Izvor: Netauto.rs

Foto: Volvo

Pogledajte još i:

Range levo
Range desno