VB Leasing sumirao prvi kvartal: rezultati bolji od tržišta

Kompanija VB Leasing saopštava da je u prvom kvartalu tekuće 2013. godine finansirala 225 putničkih i lakih dostavnih vozila, što je skoro za četvrtinu više (23,6%) nego u istom periodu lane (182 prošle godine). Ukupna finansirana vrednost vozila u prvom tromesečju ove godine za trećinu je jača u odnosu na prošlu godinu i iznosi oko 5.800.000 evra, a trend rasta se nastavlja.

U isto vreme, pojedini pokazatelji na tržištu govore da je aktuelna prodaja novih vozila lošija nego tokom, do sada zvanično najlošije, 1999. godine. U prvom kvartalu te godine prodato je 5.600 vozila – ove oko hiljadu manje. VB Leasing ide napred, i na ruku kupcima. Sajamski rezultat je preko 50 ugovora i ukupna finansirana vrednost od preko 1,2 miliona evra. Najtraženiji modeli tokom sajma bili su BMW, VW i Škoda.

- Imajući u vidu celokupnu situaciju, ovo su solidni rezultati. Mi nastavljamo dalje i spremamo našu ponudu za predstojeće sajamske izazove, Sajam građevinarstva i Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, na kojima ne učestvujemo kao izlagači, već kao partneri kompanija s kojima sarađujemo“, ističe direktor kompanije VB Leasing Kristof Lajtner (Christoph Leitner).

PR VB Leasing

Pogledajte još i: