Vesnić dominirao u drugoj trci u Mađarskoj

Poslednji dan trkačkog vikenda u Mađarskoj bio je najnaporniji za predstavnike EKO Racing Teama Vesnić a postignuti uspeh utoliko slađi. Po programu organizatora rano ujutro vožene su kvalifikacije a par sati kasnije i druga trka. Milovan Vesnić ni ovoga puta nije dao ni najmanje šanse konkurentima osvojivši u dva dana sve što se moglo osvojiti, dve pol-pozicije i dve pobede u šampionatu centralne Evrope, češkom ESET CUP-u, kao i šampionatima Slovačke i Slovenije.

Gorak ukus ostavlja jedino današnje odustajanje drugog člana tima, Rudija Pešovića, koga je tehnika na BMW-u izdala u poslednjem krugu.

Preko sekund i po viška u odnosu na drugoplasiranog Kastratovića na treningu nagoveštavalo je laganu trku. Nakon letećeg starta Vesnić je odmah napravio veliku razliku i povećavao je iz kruga u krug sve do incidenta i izlaska na stazu vozila bezbednosti koje je vozače predvodilo sve do dva kruga pred kraj. Vesniću ovo „usporenje“ nije napravilo problem i ponovo ubedljivo trijumfuje dok se Pešović zaustavio pokraj staze u poslednjem krugu trke zbog kvara na elektrici svog BMW-a.

- Izuzetan uspeh za EKO Racing Team. Uspeo sam da zabeležim dve pobede u dva dana, malo mi je krivo zbog peha koji je danas zadesio Rudija ali ovo su trke i tehnički sport u kome na dosta činilaca ne možemo uticati. Posebno mi je drago što su u Mađarskoj dominirali vozači iz Srbije ali mi je takođe krivo što su izostali brzi takmičari Lotus tima iz Češke koji su ipak najavili povratak već na drugoj trci u Austriji kada će definitivno biti mnogo teže doći do bodova – izjavio je Vesnić nakon proglašenja pobednika i novog intoniranja srpske himne na mađarskoj stazi Hungaroring.

Za razliku od prvog dana kada je Pešović bio na pobedničkom postolju, drugog dana mora je da odustane.

- Ponovo sam startovao treći, zatim u duelu sa Palmijem dolazi do ozbiljnog kontakta i izguran sam sa staze i padam na poziciju broj četiri. Tu sam malo izgubio tempo a onda počinju problemi sa automobilom. Prvo sam izgubio volan, zatim je prestala da radi instrument tabla da bi se auto na kraju ugasio. Da li je u pitanju alternator ili kaiš videćemo kada doteramo auto do boksa. U svakom slučaju izuzetno sam zadovoljan početkom sezone i prvim podijumom – poručio je Pešović odmah nakon završetka trke.

Ono što posebno raduje je dobra atmosfera u i oko EKO Racing Teama Vesnić što uz uliveno samopouzdanje nagoveštava uspešnu sezonu koju momci iz ekipe nastavljaju kao glavni pretendenti za titulu šampiona centralne Evrope.

 

Izvor: PR saopštenje ASK EKO Racing Team Vesnić

Pogledajte još i: