Vesnić i zvanično Šampion centralne Evrope

Italijanski Treviso i sportski auto savez ove zemlje u subotu 14-ttog decembra  bili su domaćini čelnicima Svetske automobilističke federacije (FIA) i najboljim vozačima centralne Evrope za sezonu 2013. Ono što je najbitnije za srpski automobilizam i sport uopšte je činjenica da je priznanje za najboljeg u najbrojnijoj klasi do 2000ccm na kružnim stazama dobio po prvi put jedan srpski automobilista, Milovan Mikica Vesnić. 

 

Svečanost koja je upriličena u starom delu Trevisa, tačnije u kompleksu Santa Caterina koji datira iz 14 veka, uveličao je svojim prisustvom i sam predsednik FIA-a Francuz Jean Toth. Time je što se Milovana Vesnića tiče stavljena tačka na veoma uspešnu sezonu 2013 a Srbija je i zvanično dobila prvog šampiona na kružnim stazama u okviru CEZ-a. Svečanosti je pored preko 100 takmičara iz 12 evropskih zemalja prisustvovao i sam vrh sportskih saveza članica CEZ-a.

“Moja prva internacionalna titula na koju sam veoma ponosom. Ovo je kruna jedne odlične sezone i odličaan podstrek za nastavak karijere i nadam se nove uspehe na međunarodnoj sceni. Još jednom velika zahvalnost svima koji su doprineli ovom uspehu, pre svih Opštini Čajetina i gospodinu Milanu Stamatoviću, kompaniji Goodyear-Dunlop-Sava Tires, gradu Užicu, Ministarstvu omladine i sporta republike Srbije, kompaniji Impol-Seval, kompaniji Bohor i svim prijateljima i navijačima.” – poručio je Vesnić iz Italije.

 

Podsetićemo Vas da je Milovan Mikica Vesnić u sezoni 2013 trijumfovao na sedam od osam trka na kojima je startovao uz osam pol pozicija (najboljih startnih pozicija). Brzi Užičanin je sakupio ukupno 174.5 boda, ispred dva takmičara iz Češke Republike Petra Mandelika (141 bod) i šampiona iz sezone 2012 Mareka Frieda (133 boda). u sezoni 2014 popularni Mikica sa svojim klubom ASK Sport Auto Vesnić planira nastupe u okviru evropskog kupa touring automobila, FIA ETCC. Svi zajedno se nadamo da će na kraju 2014-te godine stići vest slična ovoj, iz takmičarske serije još višeg nivoa.

 

Petar Jankovic
ASK Vesnic Auto
marketing & PR

Pogledajte još i: