Vesnić potvrdio učešće u CEZ sa “kuprom”, Pešovićev “audi” se vraća na stazu?

Srpski automobilista Milovan Vesnić doneo je odluku da i ove godine vozi u šampionatu Centralnoevropske zone na kružnim stazama.

Posle nedavnog sastanka sa dr Jozefom Krenekom u Sloveniji, obelodanjeno je da su se čelnici ESET kupa dogovorili sa Marčelom Lotijem o pravo korišćenju naziva TCR u CEZ takmičenju.

Krenek je okupio predstavnike potencijalnih timova i vozača, kako bi im predstavio novi model takmičenja, koji će biti deo FIA CEZ-a, ali će tehničke regulative kontrolisati TCR delegati.

Vesnić je na tom sastanku predstavljao svoj tim, koji će ove godine najverovatnije imati tri automobila, jer se “audi RS3 LMS” Rudija Pešovića uveliko radi, a Jakub Višomirski je još krajem prošle sezone potvrdio da će biti član srpske ekipe.

“Vozićemo samostalno, zvaćemo se TCR klasa i nećemo pripadati divizijama. Zadate su nam Jokohama gume, poštovaćemo TCR balans performansi, a TCR delegati će imati pravo da nam kontrolišu automobile. Mislim da je platforma poštena, Krenek je uložio mnogo truda i vremena i okupio nekih 12 do 15 takmičara. Očekujemo da će po dva automobila imati Zenge, Riba, Fulin, Vuković… Nas će biti trojica, ako sve bude kako smo planirali, Pešović se vraća u kokpit. Tu je i Žarko Knego iz Hrvatske, sigurno neko od Slovenaca i Austrijanaca”, otkriva Vesnić za naš portal.

On će, kao i prošle sezone kad je osvojio titulu, voziti “seat kupru”, za koju je u radionicu u Gorjanima stiglo dosta novih delova i uveliko se radi na njoj.

“Imamo dosta posla na dva automobila, posebno na Rudijevom, koji je pretprošle godine bio skoro sasvim uništen u udesu u Belgiji. Nadam se da ćemo sve stići, kako je i planirano”.

Izvor: Serbiaring. com

Pogledajte još i: