Više od 40 takmičara na Ada Huji za SAKSS šampionat

Premijerno takmičenje karting šampionata Srbije održano je pre tri nedelje na gostujućem terenu u sklopu međunarodne trke koja vožena u Zagrebu na kojoj je učešće uzelo osam vozača sa licencama SAKSS. Ovog vikenda na kartodromu Ada Huja u prestonom gradu Tošić rejsing tima organizuje drugo takmičenje, što je bio povod za „druženje“ sa novinarima u prostorijama Saveza.

- Ako izuzem svojih više do dve decenije u auto sportu, u kartingu sam od prošle godine kada je moj naslednik Nikola počeo da se takmiči. Već u premijernoj sezoni domogli smo se titule u klasi 1, pa su shodno tome i apetiti porasli, što je prosto logično. Ove godine nastavljamo još ozbiljne u svakom pogledu, počev od broja članova u klubu Tošić rejsing, preko takmičarske sprave za Nikolu, do organizacije takmičenja, što je i povod za viđenje sa predstavnicima sredstava javnog informisanja. Ovog vikenda tačnije 8. juna naš klub će biti domaćin druge trke šampionata Sportskog auto karting saveza Srbije, za koju je prijave poslalo više od 40 takmičara u osam raspisanih klasa. Verujem da bi nas bilo i više da nema paralelnih priča, kojima se ovom prilikom nećemo baviti – rekao je Aleksandar Tošić.

Trku na Ada Huji obeležiće gosti iz Banjaluke i takmičari u klasi 8 koja je spoj amatera i aktivnih vozača u auto sportu.

- Banjalučki klub Borac najavio je dolazak sa četiri takmičara, za koje smo obezbedili smeštaj i prevoz do staze. Što se tiče klase 8 ona je sastavljena od 9 momaka koji voze u okviru SOR amaterskom takmičenju i dvojice aktivnih automobilsita, koji će biti iznenađenje. Inače, kada su moje kolege čule šta se sprema poslednja dva dana telefon mi se usijao, jer su imali nameru i oni da učestvuju, ali sam im obećao da će nešto tako biti sigurno organizovano do kraja sezone. U ovom trenutku fokus je na organizaciji i klasama koje su do sada bodovane, a mogu reći da su sve pune i moram još jednom da ponovim, da je šteta što pojedina deca iz novoosnovanog Saveza neće učestvovati u klasama 1 i 2, jer bi u tom slučaju svi dobili, pre svega mladi takmičari, ali i publika – dodao je Tošić.

Tehničkim prijemom i verifikacijom u nedelju 8. juna, tačno u 8 sati počinje takmičarski program. Sat vremena kasnije na redu su nezvanični, a od 11 časova i kvalifikacioni treninzi. Prva trka zakazana je za 13, a druga za 15 časova, da bi svečano proglašenje bilo upriličeno u 17 sati.


 

Pogledajte još i: