Volkswagen Golf TGI BlueMotion na Salonu u Ženevi

Sajam automobila u Ženevi je povod za sledeću etapu ofanzive Volkswagen modela. U seriji svetskih premijera, Volkswagen predstavlja novi Golf karavan, krajnje ekonomičan Golf TDI BlueMotion, Golf TGI BlueMotion sa pogonom na prirodni gas, kao i ikonu Golf GTI i Golf GTD.

Svetska premijera Golfa TGI BlueMotion – 3,4 litre i 92 g/km CO2

Volkswagen koristi sve moderne vrste pogona kako bi mogao da ponudi mobilna rešenja izrađena po meri kupaca koja ispunjavaju sve zahteve kupaca. Vozila sa pogonom na prirodni gas su izrazito čista i ekonomična. Najnovija verzija ovog pionirskog pogona je Golf TGI BlueMotion. On će biti lansiran kao hatchback na leto i kao karavan na jesen.

Golf TGI BlueMotion je opremljen turbo motorom na prirodni gas (81kW/110KS). Motor 1.4 TSI ima impresivne karakteristike: u čistom pogonu na CNG (sa prirodnim gasom), verzija sa 6-stepenim manuelnim menjačem može da pređe 420 km. U ovom režimu, potrošnja iznosi 3,5 kg prirodnog gasa na 100km (ekvivalent 94 g/km CO2). Kada se koristi i benzin, vozilo može da pređe dodatnih 940 km (potrošnja goriva 5,3 l/km).

Ako je Golf TGI BlueMotion opremljen opcionalnim 7-stepenim DSG menjačem, dostiže se još veći opseg vožnje zahvaljujući kombinovanoj potrošnji goriva od 3,4 kg/100km prirodnog gasa ili 5,0 l/100km benzina. Volkswagen ubrzava od 0 do 100km/h za 10,7 s. Ostvaruje maksimalnu brzinu od 194 km/h.

PR Volkswagen

Pogledajte još i: