"Život za mlade vozače"

Beograd, 21. maj 2019 – Kompanija EKO Serbia, kao društveno odgovorna kompanija koja posebnu pažnju posvećuje bezbednosti i aktivno učestvuje u kampanjama povećanja bezbednosti u saobraćaju, omogućila je besplatni celodnevni trening mladim vozačima i novinarima sa ciljem podizanja svesti o važnosti ovakvih preventivnih treninga koji spašavaju živote mladih vozača i smanjuju broj saobraćajnih nezgoda.

Polazeći od ove činjenice kompanija EKO Serbia prepoznala je program Nacionalne vozačke akademije NAVAK pod nazivom „Život za mlade vozače”  kao jedinstveni način da mladim vozačima omogući da bez posledica dožive situacije koje mogu imati tragične posledice, kako bi u potpunosti razumeli da bezbednost nije samo pitanje propisa.

Utisci mladih vozača, među kojima su se našli i mladi korisnici Smile kartica lojalnosti, ali i svi mladi zaposleni i praktikanti kompanije EKO Serbia, pozitivni su, i ističu da im je ovo iskustvo jedinstveno i veoma  korisno. Kompletan program održao se na specijalizovanim poligonima vozačke akademije NAVAK sa posvećenim profesionalnim trenerima. Vežbe su se izvodile na realnim brzinama do 120 km/h, a realističnost saobraćajne nezgode bila je vidljiva uz tehnologiju simulatora čeonog sudara i prevrtanja. Ključne metode koje se koriste u treningu su simulacija kritičnih situacija pri realnim brzinama i praktične vežbe.

"Život za mlade vozače"

Bez obzira na vozačko iskustvo, a posebno kada su u pitanju vozači koji su skoro dobili vozačke dozvole, životi drugih ljudi zavise od našeg znanja i instinkta koji nastaje u kriznoj situaciji. Samo vozač koji zna kako da predvidi ponašanje drugih učesnika u saobraćaju je spreman da reaguje, i na taj način spasi i sebe i druge.

To što su mladi vozači bili na treningu posredno utiče na čitavu greneraciju da se bezbedno ponaša u saobraćaju. Stvaranje bezbednih generacija je put za trajno unapređenje saobraćaja u Republici Srbiji, koje kompanija EKO Serbia nastavlja da podržava.

PR saopštenje

 

Pogledajte još i: