Božilović rutinski na Beranovcu

Brdskom trkom na vojnom poligonu Beranovac nadomak Kraljeva startovao je šampionat Srbije u auto sportu u organizaciji Sportskog auto karting saveza Srbije. U konkurenciji više od 30 vozača u svim raspisanim klasama ubedljivo najbrži bio je Drako Božilović za volanom Ford Fokusa član kluba FAM Božilović rejsing tim.

- Više sam nego zadovoljan kako sam otvorio domaću sezonu auto sporta na brdskim stazama. Kada se pogledaju vremena počev od prvog, preko drugo zvaničnog, a onda prve i druge vožnje jasno se može videti kako sam se ubrzava, tačnije „skidao“ vremena. Ujedno sam i novi rekoreder staze, imajući u vidu činjenicu da se ova staza vozi prvi put. Želim da dodam da sam pored ovog, i vlasnik rekorda staze takođe na Beranovcu, ali na kružnim stazama i pored toga u vlasništvu mi je rekord staze na Ušću u Beogradu – rekao je Darko Božilović.

Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je Aleksi Radojkoviću, a treće Goranu Toromanu. U idealnim vremenskim uslovima takmičari na brdskim stazama odradili su premijernu trku sezone, bez većih poteškoća, izletanja i odustajanja, koja su sastavni deo sporta brzina na četiri točka.

U Kup takmičenju, gde učestvuju popularne Fiće najbrži u grupi H bio je Marko Pavlović, odnosno u grupi H 1 Nikola Ekmeščić.

Finale prvog takmičarskog dana na Beranovcu pripalo je novoj disciplini u okviru SAKSS trkama ubrzanja na 402 metra, koji su ovoga puta vozili promotivno na 201 metar.

U nedelju je na programu sprint reli koji se vozi na tri lokacije po dva prolaza.

NEZVANIČNI REZULTATI

Generalni plasman: 1. D. Božilović, 2. A. Radojković, 3. G. Toroman, 4. Ž. Milić, 5. P. Lambaša, 6. J. Lazarević, 7. M. Ratković, 8. D. Panić, 9. P. Jovanović, 10. S. Živković…

Izvor i više slika na: Plumrace.com

Pogledajte još i: