Alfa Romeo: 110 godina neprikosnovene istorije

  1. juna 2020. godine, brend Alfa Romeo će obeležiti novi prestižni jubilej: proslaviće 110 godina prepoznatljivih potehnološkim inovacijama, sportskim uspesima i nezaboravnim kreacijama na četiri točka. Kako bi proslavili događaj, Centro Stile Alfa Romeo je kreirao novi logo koji će se nalaziti na automobilima i kako bi podržao sve brojne inicijative brenda tokom manifestacija planiranih u 2020. godini.

Sve aktivnosti i proslave tako važnog rođendana u samo jednom danu ne bi bilo izvodljivo, stoga je brend odlučio da iznenadi sve svoje mnogobrojne ljubitelje bogatim kalendarom manifestacija. I to nije sve. Potpuno nove publikacije će preneti neispričanu priču brenda Alfa Romeo, uključujući i onu van sveta automobilizma, iz različitih oblasti: zanimljivosti, anegdote i više priča o istorijskom i društvenom razvoju Italije. Na kraju, istorija brenda Alfa Romeo je isprepletena onim najboljim italijanskim duhom i sažima taj karakter, pored dobro poznatog tehničkog i umetničkog nasleđa.

Novi logo „110 Alfa Romeo“

U čast 110. godišnjice, Centro Stile Alfa Romeo je napravio poseban logo koji sažima snagu brenda, onu jedinstvenu sposobnost da spoji tehnologiju, užitak vožnje i lepotu.

Nastavljajući se na proslave stogodišnjice, sam broj daje oblik logou. Prve dve brojke „1“ su predstavljene u perspektivi koja daje broju izgled prelaska iz prošlosti u sadašnjost, što dostiže vrhunac u brojci „0“.

Jedan od najkarakterističnijih i najprepoznatljivijih elemenata logoa Alfa Romeo se može videti unutar brojke „0“ – Biscione (velika zmija). Datum osnivanja i trenutna godina, 1910-2020, kompletiraju donji deo kruga.

Na ovaj način, brojevi će zajedno sa čuvenim obeležijima udahnuti život odmah prepoznatljivom, elegantnom brendu, kao što je to slučaj sa svakim automobilom koji nosi Alfa Romeo logo.

Muzej brenda Alfa Romeo, Il Museo Sorico Alfa Romeo, centar proslava

Postoji samo jedna moguća lokacija za tako veliki događaj: 24. juna, Il Museo Storico Alfa Romeo će ugostiti i klubove i ljubitelje. Prestižni prostor za najznačajnije kreacije brenda predstavlja opipljivi most između era i generacija. Tamo svako može da izrazi i podeli svoju strast duvanjem u 110 treperavih svećica.

Ljubitelji brenda imaće mnoštvo prilika oko tog datuma da proslave godišnjicu brenda i imaće priliku da dožive slavnu istoriju koja je stalno okrenuta ka budućnosti.

Alfa Romeo strast na velikim automobilskim festivalima

Alfa Romeo je oduvek bio ključni deo velikih manifestacija u sportskom i automobilskom kalendaru. Na primer, povezanost sa trkom Hiljadu milja (Mille Miglia), koja iz godine u godinu jača kroz takmičenje, pobede i podršku javnosti. Prošle godine Alfa Romeo je osvojio prva dva mesta na podijumu, osvojivši takođe sponzorski timski trofej. Videti dragulje poput modela 6C 1500 SS iz 1928. godine, 6C 1750 Zagato iz 1929. godine i 6C 1750 SS Young iz 1929. godine na najprepoznatljivijim ulicama i lokacijama u Italiji je poseban prizor, ali na 110. godišnjici, od 13-16. maja na stazi Breša-Rim-Breša videćemo i model „Red Arrow“/“Freccia Rossa“, a pre ove istorijske trke biće organizovano slavlje koje se ne sme propustiti.

Iznenađenja će biti i na manifestaciji Goodwood, gde će se od 9-12. jula održati renomirani Festival brzine, omiljen među fanovima četvorotočkaša širom sveta. Alfa Romeo će biti počasni gost i dobiće priznanje za svoju godišnjicu u parku oko imanja Goodwood i tokom legendarne trke uspinjanja uz brdo.

Ove i mnoge druge različite manifestacije tokom godine prepune proslava će igrati ulogu u konsolidaciji legende ovog brenda i entuzijazma vozača koji odluče ne samo da sednu za njegov volan, automobila koji je stvoren za uživanje u vožnji, i da zadovolji strast vozaća.

Od 1910-2020. godine, naša putanja je sadržala kombinaciju međunarodne popularnosti brenda, motora, tehnologije, adrenalina, istorije i zabave: godišnjica i rođendan brenda Alfa Romeo je veliki dan i za sve.

PR saopštenje – FCA Srbija

Pogledajte još i: