Bekinac i Jang bojsi sedmi u klasi i 13. generalno na 24 h Adrije

Uzbudljivo, napeto, mračno, zabavno, sa izletanjima, kontaktima i popravkama bilo je tokom 24 časa Adrije, trke izdržljivosti koja je za vikend održana u Italiji, gde je u šestočlanom timu Jang bojsi vozio i naš Jovan Lazarević Bekinac.

Po završenoj trci „mladi momci“ zauzeli su sedmo mesto u klasi Seat Ibiza, dok su u generalnom plasmanu osvojili 13. mesto. Ukupno su odradili 633 kruga, za to vreme 13 puta bili u boksu i imaju manjak u odnosu na pobednike u generalnom plasmanu od 33 kruga, ili đira što bi rekli domaćini.

Od starta do cilja ređale su se razne zgode i nezgode počev od udaranja sa konkurencijom, izletanja, udaranja u zaštitne gume, razbijanja prednjeg dela auta, haube, branika i farova. Kada su sve to sredili nastavli su, onda se pojavio problem sa menjačem nije hteo da „sluša“, to ih je svakako koštalo vremena. Popularni Bekinac je startovao trku, tačnije prvi vozio za tim Jang bojsi, kada su i počeli problemi sa crevom za turbinu. Potom su na red dolazili i ostali članovi tima da bi naš predstavnik ponovo vozio oko 4 sata ujutru.

– Druga sesija bila je jako napeta, bilo je baš dobro trkanje, a specifičnost koja je „krasila“ taj deo trke je da nam je nestajalo osvetljenje pored staze, tako da smo vozili da ne kažem po mraku, već uz pomoć farova. Dodatno je bilo veselo jer sam na početku sesije imao kontak sa drugim automobilom, malo skrenuo sa staze, pokupio neke gume i tom prilikom razbio far i branik. Tako sam vozio do kraja, sa još manje svetla od ostalih, ali i to je sastavni deo endjurans trka. Vraćam se kući bogatiji za još jedno iskustvo i zahavljujući endjurans trci stekao sam nove prijatelje, što je tek dodatno bogatsvo. Od neprocenjive dragocenosti tokom priprema i sam trke bili su mi Bojan Milanović i Nikola Đurović poznatiji kao Đura – jasan je Jovan Lazarević Bekinac.

Rezultati

Seat Ibiza: 1. Suka 1, 2. Io Creo il mio Destino, 3. F1, 4. ACI Sport, 5. Fully open, 6. Le Mans 66, 7. Jang bojs…

Seaz Leon: 1. Calcagni Motorsposrt, 2. Tecnodom, 3. Girasole 2

Izvor: Plumrace.com

Pogledajte još i: