BMW Serije 8 Gran Coupe stigao u BMW salone

Ubrzo nakon pretpremijernog predstavljanja klijentima i medijima u Srbiji, potpuno novi model BMW Serije 8 Gran Coupe stigao je u BMW prodajne salone i dostupan je za test.

BMW Serije 8 Gran Coupe je najluksuzniji BMW sportski automobil koji postavlja potpuno nove standarde u segmentu luksuznih kupea sa četvora vrata. Odlikuju ga superiorni izgled, sportski duh i luksuzna unutrašnjost.

BMW Serije 8 Gran Coupe

Jedinstven dizajerski element „Gran Coupe“ modela čini linija krova koja se spušta i nastavlja do samog kraja vozila uokvirujući zadnje staklo. Horizontalna linija na zadnjem delu dodatno naglašava širinu vozila, dok su na prednjem delu vozila upečatljivi veliki otvori za vazduh.

U enterijeru, instrumenti su orijentisani ka vozaču, a na raspolaganju su sve najmodernije tehnologije. Luksuz je na najvišem nivou, od „Crafted Clarity“ elemenata od brušenog stakla do enterijera presvučenog najfinijom kožom. Zadnja sedišta su razdvojena centralnom konzolom i dizajnirana po ugledu na prednja, te pružaju maksimalnu udobnost i istovremeno bočnu podršku.

Bogat paket standardne opreme sadrži felne od 18 inča, BMW Live Cockpit Professional sistem, head-up displej, Hi-Fi ozvučenje, ambijentalno osvetljenje, „Vernasca“ kožu, a xDrive verzije imaju i Integral Active Steering odnosno paket koji sadrži upravljanje zadnjim točkovima i sportski varijabilni upravljač. Dodatno je moguće poručiti i M Sport i M Carbon pakete eksterijera.

Početna cena BMW Serije 8 Gran Coupe za varijantu 840i (3l/340 KS sa zadnjim pogonom i xDrive sistemom) iznosi 92.800€. A pored ove biće dostupne i verzije 840d, 850i i M8.

PR saopštenje

 

Pogledajte još i: