Nissan predstavlja Micru pete generacije novinarima u Dubrovniku

Dubrovnik je domaćin evropske prezentacije potpuno nove Nissan Micre. Grad pod Srđom, središte je test vožnji nove generacije Nissanovog kultnog modela na kojima će učestvovati više od 500 novinara iz celog sveta – čak 484 evropska novinara i 44 novinara iz najeminentnijih globalnih medija.

Nissan na predstavljanje nove Micre dovodi i svoje velike flotne kupce, evropske distributere i njihovo prodajno osoblje tako da će tokom gotovo tri meseca, od 9. januara do 23. marta, ukupno više od 7.000 gostiju imati prilike da se uveri u lepote grada koji je zbog svoje bogate tradicije i jedinstvene arhitekture služio i kao kulisa za snimanje slavnih visokobudžetnih filmova i serijala kao što su „Ratovi zvezda“ ili „Igre prestola“.

Nissanovi gosti će biti smešteni u luksuznom resortu Dubrovački Vrtovi Sunca u Orašcu, udaljenom samo 11 kilometara od istorijskog jezgra grada Dubrovnika, a stotinak kilometara duge test rute predviđaju posetu Starom gradu koji se nalazi na UNESCO-voj listi Svetske baštine, ali i najnovijoj hrvatskoj ACI marini u Slanom Veljko Barbieri.

I to sve za upravljačem nove generacije Nissanove slavne Micre, modela koji se na evropskom tržištu prodaje još od 1983. godine, a koji sada donosi revolucionarne promene u samo srce B-segmenta.

Potpuno nova Nissan Micra je tehnološki predvodnik i opremljena je brojnim inteligentnim sistemima za nadzor nad automobilom kakve obično nalazimo u skupljim automobilima, a sada su prvi put dostupni u Micri. No, nisu novi samo za Micru, već za ceo segment. Među njima su Inteligentno ispravljanje putanje, sigurnosni sistem koji blagim korekcijama prema potrebi Micru vraća na pravu putanju. Tu je i Nissanov hvaljeni inteligentni Around View Monitor sistem kamera i inteligentno automatsko kočenje, garancija su da je nova Micra jedan od najsigurnijih gradskih automobila.

Osim što je duža, šira i niža nego prethodni modeli pa nudi izuzetno prostran kokpit koji je izrađen od visokokvalitetnih materijala sa najboljom vozačkom pozicijom među konkurentima, nova Micra je takođe i izvrsna u vožnji. I to zahvaljujući preciznom balansu između agilnosti, sigurnosti i uzbuđenja u vožnji koje pruža predvidljivo i samouvereno ponašanje na putu što podupiru i tri moderna, ekonomična downsize motora.

I na kraju, zahvaljujući upečatljivom dizajnu i dinamičnim, ateletskim proporcijama, novu Micru uživanje je gledati, baš kao i grad Dubrovnik.

PR saopštenje

Pogledajte još i: