Novi Auris predstavljen novinarima u Srbiji

Toyota je u Srbiji objavila početak prodaje novog Aurisa.  Na dvodnevnoj test vožnji od Beograda, preko Novog Bečeja, Bečeja i Bačke Topole do Subotice, predstavnici specijalizovanih automobilskih medija imali su priliku da po prvi put isprobaju vozne karakteristike novog Aurisa.

Predstavnici medija testirali su novi Auris na kombinaciji lokalnih i regionalnih puteva, kao i na autoputu. Hotel Galleria u Subotici bio je domaćin ovoj prezentaciji, a novinari su imali i priliku da posete Vinariju Zvonko Bogdan na Paliću i probaju najbolje srpsko vino u 2012. godini.

Novi Auris je rezultat Toyotine rešenosti da napravi atraktivnije, dinamičnije i zabavnije automobile, a da se pri tom ne odrekne dugo građene reputacije kvaliteta, trajnosti i pouzdanosti.  eputacija i kvalitet nadovezuju se na neprikosnovenih 39 miliona prodatih Toyota Corolla širom sveta. Auris je proistekao iz modela Corolla, kao hečbek verzija tog modela, a na tržištu Evrope lansiran je 2007. godine.     

Novi model nudi atraktivniji i odvažniji dizajn, kvalitetniju unutrašnjost, poboljšane dinamičke karakteristike, kao i dodatna poboljšanja tehnički napredne, potpuno hibridne verzije.

Paleta motora novog Aurisa uključuje unapređene benzinske motore 1.33 VVT-i i 1.6 VVT-i sa smanjenom emisijom CO2. Smanjena je i emisija CO2 na dizel motorima 1.4 D-4D i 2.0 D-4D pri čemu dizel motor 1.4 D-4D ima emisiju od samo 99 gr/km.

Auris je prvi model u C segmentu koji u isto vreme uvodi i puni hibridni pogon, koji upotpunjuje pogonsku paletu.

Početna cena modela sa benzinskim 1.33 motorom i Terra paketom opreme, iznosi 14.200 evra, dok je za početni model sa hibridnim pogonom potrebno izdvojiti 24.300 evra.

Izvor: Netauto.rs

Pogledajte još i: