Renault Kangoo facelift (dopunjeno)

 Nakon što je početkom februara već prikazao osveženu komercijalnu verziju modela Kangoo (Kangoo Express), Renault je sada, pored zvaničnu premijeru na Salonu u Ženevi, objavio i slike i detalje o putničkom modelu Kangoo i Grand Kangoo (ovaj potonji i sa sedam sedišta).

Ukratko, Kangoo je dobio izmenjeni prednji deo po uzoru na novije modele francuske marke (maska, branik...), tu su i doterana zadnja svetla, a modernizovana je i unutrašnjost (novi volan, kvaliteniji materijali, bogatija oprema...).

 

U ponudi će biti i nekoliko novih boja eksterijera (Mineral White, Cassiopeia Grey i Silver Gray), a što se motora tiče, tu su 1.5 dCi dizelaš sa 75, 90 i 110KS, kao i 1.2 TCe benzinac sa 115KS.

 

Ovde i podsećanje da novost kod pomenute komercijalne verzije Kangoo Express predstavlja i činjenica da će kao opcija biti dostupna tri sedišta napred (osim kod električnog Kangooa Z.E.), a kupcima će se obnovljeni Kangoo Express nuditi u verzijama dužine od 389 cm (Kangoo Express Compact) pa sve do 466 cm (Kangoo Maxi).

 

Od motora se kod Kangooa Express izdavajaju Energy dCi 75 i dCi 90 (sa potrošnjom od 4,3 l/100 km i emisijom CO2 od 112 g/km), kao i TCe 115, dok će se u ponudi između ostalog naći i Stop & Start, sistem regeneracije kočione sile, ESC, Hill Start Assist, multimedia system, kamera za vožnju unazad...

Ivan Mitić – Autoblog.rs


Električni Kangoo Maxi Z.E.

Pogledajte još i: