Honda na 52. Međunarodnom Salonu automobila u Beogradu

 

 

U Hali 1 Beogradskog sajma je izložen novi CR-V model sa potpuno novim 1.6 High Power dizel motorom iz Hondine Earth Dreams Technology serije agregata i 4X4 pogonom. Ovaj motor predstavlja naslednika Hondinog popularnog 2.2 i-DTEC i to uz veću maksimalnu snagu i obrtni momenat od 160KS i 350Nm, kombinovanu potrošnju od samo 4,9l dok uz 6-stepenu manuelnu transmisiju ima najmanju emisiju CO2 u klasi 129g/km. Krajem leta biće dostupan i potpuno novi devetostepeni automatski menjač koji pruža nenadmašan odnos snage i emisije.

Novi Civic Type Sport je izložen u 'Red line' paketu opreme. Ovaj model inspirisan Type R-om je zahvaljujući tehnološkim i dizajnerskim unapređenjima izdvojen kao poseban brend u okviru novog modela Civic. On je proglašen i za Automobil godine, od strane internet javnosti u Srbiji.

Tu je i potpuno novi crossover HR-V, koji je svojom najavom izazvao veliko interesovanje na tržištu. HR-V će se u prodaji naći krajem leta, a biće dostupan sa visoko responzivnim i efikasnim 120KS 1.6 dizel i 130KS 1.5 benzinskim agregatima koji su deo Honda Earth Dreams tehnologije.

Sa novim modelima stižu i inovativne Hondine tehnologije koje pomeraju granice asistencije u vožnji – CONNECT, ADAS i SENSING.

Potpuno nova tehnologija za informacije i zabavu Honda CONNECT unapređuje svako putovanje, a sve to u okviru jednog centralnog ekrana 7“ osetljivog na dodir koji se može kontrolisati funkcijama 'pametnog telefona'. Garmin nagrađivana satelitska navigacija je dostupna kao opcija u Honda Connect i koristi jednostavan meni ikonica koji vozaču pruža informacije u realnom vremenu o saobraćaju, ograničenjima brzine na putu, kao i četvorogodišnje besplatno ažuriranje mapa, koje sada obuhvataju i Srbiju.

Honda ADAS, napredni paket sedam sistema podrške vozaču, koristi sledeće inteligentne funkcije: Sistem za kočenje i prevenciju sudara pri malim brzinama u gradskoj vožnji (CTBA), Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova (TSR), Sistem za nadgledanje kolovozne trake puta (LDW), Sistem za nadgledanje unakrsnog saobraćaja (CTM), Sistem za nadgledanje mrtvog ugla (BSI), Sistem za kontrolu dugih svetala (HSS) i Sistem za preventivno upozorenje pre potencijalnog sudara FCW).

Pored tehnologija uključenih u ADAS koje doprinose tome da vožnja bude lakša, sigurnija i udobnija, Honda SENSING sadrži dodatke kočionog sistema za ublažavanje posledica potencijalnog sudara (CMBS), prvog na svetu razvijenog Inteligentno - adaptivnog tempomata (i-ACC) i Sistema upozorenja o napuštanju trake (LKAS).

CR-V 2015 je prvo vozilo na svetu koje je opremljeno Inteligentnim adaptivnim tempomatom. Demonstrirajući Hondinu posvećenost naprednoj tehnologiji i bezbednosti, Inteligentni - adaptivni tempomat ne samo da prati vozila ispred modela CR-V, već i za one u susednim trakama predviđajući kada će vozilo skrenuti ispred Vas do pet sekundi pre nego što dođe do toga.

Novina je da će svi novi modeli od najnižeg paketa opreme imati Sistem za kočenje i prevenciju sudara pri malim brzinama u gradskoj vožnji (CTBA).

Pored predstavljanja novih modela, pripremljene su i sajamske akcije koje se odnose na prethodne generacije modela – popusti na CR-V idu do 1100 eur, na Civic modele do 1000 eur i na Accord do 3500 eur.

Kao garanciju dugotrajnosti i 'neuništivosti' novog 1.6 dizel agregata, Delta Automoto obezbeđuje garanciju od 1.000.000 km na motor i menjač, za sve modele sa ovim agregatom.

Za sve modele su obezbeđeni konkurentni uslovi finansiranja putem kreditnog i lizing aranžmana gde je sve više uključen program „Zamene staro za novo“, pri čemu vrednost automobila klijenta moze predstavljati učešće a ostatak se finansirati uz atraktivne kamatne stope.

PR Honda Srbija

Foto: Autoblog.rs

 

Pogledajte još i: