CEZ 2019 – Hungaroring – Nemanja Milovanović na podijumu, Kastratović 7. u klasi

Beogradski automobilista NEMANJA MILOVANOVIĆ, dugogodišnji sportski as i šampion države, odlično je započeo ovogodišnju sezonu medjunarodnih trka, u okviru šampionata CENTRALNO EVROPSKE ZONE 2019.

NEMANJA MILOVANOVIĆ je u svom „seat leon rejseru“ osvojio TREĆE MESTO u trci, u diviziji koju su na kvalifikacijama sačinjavala 32 vozača (28 ih je ušlo u trku).

Na poznatoj stazi u Madjarskoj, kraj BUDIMPEŠTE, gde su vozile najveće svetske zvezde auto moto sporta ,na stazi od 4381 m. na kojoj je zabeležen rekord kruga u 2004. godini, postignut od čuvenog MIHAELA ŠUMAHERA (1.19.017 min.), naš as je izvezao 12 krugova i stigao do podijuma i sjajnog TREĆEG MESTA.(vreme kruga 1.58.514 min.)

Bila je to zapravo trka sa mnogim majstorima volana, pre svega iz Madjarske, uz učešće i vozača iz  Češke,Poljske, Austrije, Slovenije i Slovačke..Uspeh NEMANJE MILOVANOVIĆA je još veći ako se zna da je tek nedavno došao do svog sadašnjeg „seata“ i da nije imao dovoljno vremena za testiranje i toliko BITNO podešavanje (traženje najidealnijeg takozvanog „setapa“). NEMANJA je dobro poznat u krugovima vozača SRBIJE. Počeo je da vozi karting još pre 25 godina, u vreme prvih trkačkih dana MILOŠA PAVLOVIĆA, MARKA STEVANOVIĆA i ANDREJA KOVAČEVIĆA, vozio je karting u Grčkoj, a potom se predstavljao i na mnogim takmičenjima na kružnim i brdskim stazama u Srbiji. Njegov otac je takodje poznati automobilista, JOVAN JOVICA MILOVANOVIĆ, šampion sa „abartom 1000“ (1977.) a rodjeni brat mu je šampion SRBIJE, MIRKO MILOVANOVIĆ (2018.)

Na trci na HUNGARORINGU, u istoj klasi D4 TC, takmičio se i poznati beogradski šampion ZORAN KASTRATOVIĆ i to prvi put u svom „ševrolet kruzu“. KASTRATOVIĆ očigledno nije uspeo da pronadje odgovarajuće mere u podešavanju svog takmičarskog vozila. Zauzeo je SEDMO MESTO u klasi i OSMO u diviziji.

Naše takmičare u nedelju 14. aprila 2019. očekuju nove kvalifikacije i nova trka, na HUNGARORINGU. Trka počinje u 13.20.

Izvor: Mojsvetbrzine.rs

Pogledajte još i: