Dakar reli 2017 – Sagmajster završio i treću etapu,ali, bio je u bolnici !

Pravi užas obeležio je treću etapu 39.DAKAR RELIJA. Veliki broj takmičara se nije snašao sa navigacijom pa se  često dešavalo da jedan motociklista ide levo a drugi desno u nadi da će pogoditi pravi put. Nagde na 40. kilometru i naš GABOR SAGMAJSTER se izgubio sa grupom vozača i potrošio dosta vremena.

Visoka temperatura vazduha, motocikli u plamenu, prašina, kamenje i uspon na preko 4000 metara bili su prava katastrofa i za najhrabrije. Došlo je do više padova, sudara i havarija. Al ATIJA je ostao bez točka na svojoj „tojoti“, LOEB je imao gumi defekt.. Na velikim visinama se temperatura spustila oko nule, bilo je snega i ledene kiše !

Rano jutros iz podnožja ANDA poslao je poruku naš kolega, novinar RTS-a PEDJA MILINKOVIĆ…

„Mnogo težak dan. Gabi je stigao ali je dehidrirao pa je helikopterom prebačen u bolnicu da se oporavi. U ovoj etapi je imao i jedan pad preko upravljača a motor mu je često trokirao. Mi smo bili na kraju specijala, na Andima, na 4200 metara. Svi se loše osećamo, imamo glavobolju i mučninu. Sada smo se spustili u grad i došli do interneta. Naš prijatelj Madjar, motociklista JANOŠ DEŠI se onesvestio na jednoj kontrolnoj stanici pa su morali da mu daju kiseonik“

Prema poslednjim rezultatima GABO SAGMAJSTER je na 93. mestu na brzinskom ispitu a 91 u generalnom.

 

Autor : Đorđe Đenić

Pogledajte još i: