Dupli trijumf i novi rekord staze

Aleksa Radojković ubedljiv na brdskoj trci u Soko banji

Duplu brdsku trku za šampionat Srbije na brdskim stazama koja održana drugog vikenda jula na obroncima Ozrena iznad Soko banje u potpunosti je obeležio Aleksa Radojković, višestruki šampion karting i auto sporta. Mlađani as volana iz prestonog grada bio je najbrži tokom oba dana i plus je postavio novi rekord staze.

- Radujem se duplom trijumfu na brdskoj trci u Soko banji, jer se kući vraćam sa maksimalnim brojem poena. Za svaku pobedu po 25, plus po bod za najbolje vreme u kvalifikacijama. Drugi detalj duplog takmičarskog vikenda je novi rekord staze, koji je istini za volju i ranije bio u mom vlasništvu, ali kada sam vozio hondu. Vreme 2: 42, 002 je novi rekord staze, koje sam ostvario u fordu fokusu. U nedelju drugog dana u prvoj vožnji pao je stari rekord. U drugoj vožnji bio sam za nijansu sporiji, ali ne zbog kiše koja je počela da pada, a dobio sam sugustije na startu da ne forisiram, nego se tako jednostavno namestilo – jasan je srednjškolac.

Nova „igračka“ ford fokus posle subotnjeg lošeg rada, zahavljući predanom radu mehaničara u nedelju je prosto pevao.

- To je stavka koja me najviše raduje, jer posle obilja nezgodacija koje smo imali sa novim automobilom, napokon je proradio. Jeste „malo“ ispado iz druge brzine, ai sve u svemu više sam nego zadovoljan posle Soko banje. Svi koji prate brdske i kružne trke sasvim sigurno znaju da smo još na Beranovcu imali problem, a o Mišeluku nećemo ni da pričamo, ali sada idemo dalje i jedva čekam naredno takmičenje – rekao je Aleksa Radojković.

Izvor: Plumrace.com

Pogledajte još i: