Moto-Bike Moped endurance Cup, Ada Huja 2019 – Zrenjaninci dominirali

Prva trka Moto-Bike Moped Endurance Cup -a, održana 04./ 05. po noći, maja 2019. godine u Beogradu, na stazi Ada Huja, ostaće zapamćena po izuzetno lošim vremenskim uslovima. Kiša je počela tokom kvalifikacija klase Serija i neprestano je padala sve do kraja trke.

Posle slobodnih i kvalifikacionih treninga, usledila je prva trka u kojoj su  snage odmerili takmičari klasa Open i Open Varijator. Najbrži u obe klase bili su predstavnici ekipe Garage Team iz Zrenjanina. U klasi Open drugo mesto zauzela je ekipa iz Slovenije, AMP Racing. O tome koliko su prve dve ekipe bile ujednačene najbolje govori najbrži krug trke – Garage Team – 56.700 sekundi, dok je AMP bio svega 0,097 sekundi sporiji. Treće mesto klase zauzela je ekipa Nina Racing Teama iz Zemuna, koja je nadmašila konkurentsku ekipu Taurunum Racing Teama i Moped Laboratoriju iz Pančeva, prošlogodišnju vicešampionsku ekipu.

U klasi Open Varijator, pobedu je uzela druga postava  Garage Teama iz Zrenjanina, ispred ekipe Stuned iz Kraljeva i Speed Racersa iz Zrenjanina. Četvrta pozicija pripala je ekipi Beko Racing Teama iz Beograda, dok je petu poziciju osvojila ekipa Cotton Superbike. Ovu klasu obeležili su problemi kod gotovo svih takmičara, prouzrokovanih brzom vožnjom po kiši.

Trka klase Serija otpočela je prema planu u 00:00. a kvalifikovalo se 15 ekipa. Pobedu, posle četiri puna sata provedenih na kiši, osvojila je ekipa Garage Team iz Zrenjanina. Ekipa Moto-Bike Nanotech Racing Team držala je drugo mesto , sve do 30 minuta pre kraja, kada im je voda napravila problem sa elektronikom na motoru, što ih je koštalo pozicije u trci. Drugo mesto zaradila  je ekipa iz Slovenije AMP Racing, dok su se, posle zamene elektronike, treće pozicije dokopali predstavnici ekipe Moto-Bike Nanotech Racing Team. Unutar klase Serija, boduje se i klasa Gus, u kojoj je pobedu osvojila ekipa MRT, ispred Nina Racing Teama i ekipe Dobanovci Racing Team 1.

Kao i svih godina do sad, unutar klase Serija boduju se Juniori, gde po pravilu prosek godina tri takmičara mora biti manji od 21 godine. Najbrži među najmlađima bila su braća Cucić iz ekipe MRT, ispred ekipe Dobanovci Racing Team 1 iz Dobanovaca i ekipe Jahači Magle koja je osvojila treću poziciju.

Druga trka vozi se već za dve nedelje, 18. maja u Banja Luci, na stazi Zalužani.

Izvor: Mojsvetbrzine.rs

Pogledajte još i: