Sagmajster odustao zbog dvostrukog preloma šake

 Jedini predstavnik Srbije na Dakar reliju Gabor Sagmajster u konukrenciji motociklista, posle drugog od četrnaest dana koliko traje najteže planetarno takmičenje na dva i četiri točka, morao je da odustane zbog dvostrukog preloma šake leve ruke, usled pada.


- I pored činjenice da je organizator po rečima svih učesnika drugi dan „napravio“ izuzetno teškim dobro sam išao do trenutka kada sam pao. Jednostavno nisam video stenu udario prilično velikom brzinom, od siline udarca preleteo sam preko volana pao na levu ruku i polomio šaku na dva mesta. Pritom sam i motor prilično oštetio, tako da praktično nije bilo načina da nastavim. A, verujem da svi navijači u Srbiji znaju koliko volje i želje imam da završim svaki Dakar. Ovoga puta ispalo je da sam zbog preloma i ošetećenja motora morao pre vremena da završim trku. Trenutni rezultat je 5 : 2 za mene, kada je organizator Dakara u pitanju i plus jedno odlaganje 2008. godine kada smo bukvalno dan uoči starta svi u Lisabonu saznali da idemo kući. Inače i mi ćemo kući koliko za dan dva, jer me čeka operacija šake. Još jednom pozdravljam armiju navijača i ljubitelja Dakara koji su me pratili od trenutka kada smo stigli u Argentinu pa do … rekao je Sagmajster.

gabisaka1

Vredno pomena je naglasiti kolika je briga i solidarnost krasila pomenutu armiju navijača Gabora Sagmajster, od trenutka kada je na zvaničnoj starnici objavljeno da je naš vozač odustao, dok nisu saznali šta s etačno dogodilo. Pojedinci ni tada nisu hteli da veruju da je to istina, već da se po običaju organizatoru omakla greška, ali avaj.

Izvor:plumrace.com

Pogledajte još i: