Renault Twizy dobio nagradu “red dot award: product 2012”

Renaultov inovativni električni model Twizy, osvojio je “red dot award: product 2012” – jednu od najprestižnijih međunarodnih nagrada za dizajn, koja je od 1955. godine do danas postala međunarodni simbol dobrog dizajna.

Žiri od 30 međunarodnih stručnjaka je izabrao Twizy između 4.515 prijavljenih proizvoda i dodelio mu nagradu za najbolji produkt dizajn za 2012. godinu. Twizy je tako postao drugi Renaultov automobil koji je osvojio ovu nagradu, nakon modela Megane II iz 2003. godine.

Članovi žirija pohvalili su Twizy zbog njegovog revolucionarnog dizajna, agilnosti, ergonomije i bezbednosti, a opisali su ga kao izuzetno uverljivu transportnu soluciju za blisku budućnost.

Eric Diement, direktor dizajna pri Renault Sport Technologies odeljenju je povodom dodele nagrade izjavio: „Izuzetno nam je drago što je žiri prepoznao koncept, dizajn i funkcije modela Twizy. Twizy je dizajniran sa ciljem da ponudi novu formu urbane mobilnosti, sa naglaskom na jednostavnosti korišćenja. Osim toga, Twizy je dizajniran tako da se dopadne već na prvi pogled. Ova je nagrada je veliko ohrabrenje u našem radu, odnosno želji da Renault vozila budu i atraktivna i inovativna, saopšteno je iz Renaulta.

Izvor: Muskiportal.com

Pogledajte još i: