Borković nastavlja saradnju sa Targetom, vozi “hjundai i30 N” u TCR Evropa

Srpski automobilista Dušan Borković nastavlja saradnju sa ekipom Target komeptišen, a voziće “hjundai i30 N” u TCR Evropa.

On je bio u pregovorima sa nekoliko timova u različitim serijama, ali nije imao dilemu da poverenje i ove godine pokloni timu Target.

„Target je u prošloj sezoni pokazao profesionalnost i ogromno iskustvo. Odlično smo se našli i uigrali, “hjundai” mi je sjano legao i siguran sam da ova godina može biti samo bolja. Nije bilo dvoumljena ni oko šampionata. TCR Evropa nudi velike mogućnosti, a konkurencija je izuzetno jaka. Apsolutno sam spreman da ovo bude moja godina“, rekao je Borković.

Sezona TCR Evropa počinje 27. aprila na stazi Hungaroring u Mađarskoj, a do kraja godine Borkovića očekuje ukupno 14 trka. Završnica šampionata je 12. i 13. oktobra u Monci.

„Nisam nikad vozio Hokenhajm i Red bul ring, ali ostale staze poznajem i to je plus. Staze kao što su Spa-Frankošamp, Hokenhajm i Monca nikako ne odgovaraju “hjundaiju” zbog velikih brzina koje se razvijaju na pravcima i to me pomalo sekira. Naročito će poslednja trka u Monci više odgovarati automobilima VW grupe, posebno “audiju“, dodao je srpski as.

„Rekao bih da su Barselona i Monca staze na kojima sam spletom, uglavnom nesportskih, okolnosti ostao bez titule. Nadam se da će ove godine sve biti mnogo bolje, a ja ću kao i do sada dati sve od sebe po pitanju vožnje“.

Borković je izrazio zahvalnost svojoj zemlji i gradu Pančevu na velikoj podršci, Agenciji za bezbednost saobraćaja kao i svojim partnerima i sponzorima i najavio da će ga ove godine podržati i luksemburška grupacija Autodis.

Pogledajte još i: