Kultni Golf Automobil 2020. godine u Srbiji

Osamnaesti put za redom putem interneta, Metro Market, specijalizovano preduzeće koje se bavi tržišnim komunikacijama u oblasti automobilizma organizovalo je najmasovnije odlučivanje o automobilu godine na ovim prostorima. Izbor NetAuto je akcija sa najdužom tradicijom u Srbiji. Od 2002. godine svake godine nagrađuje se najbolje novo izdanje iz sveta automobila.

Ovog puta u konkurenciji za titulu NetAuto 2020. našlo se dvanaest modela iz aktuelne svetske automobilske produkcije, to su: BMW serije 1, Kia X-Ceed, Mazda CX-30, Mercedes-Benz CLA, Nissan Juke, Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio, Subaru Forester, Škoda Scala, Toyota Corolla Hatchback i Volkswagen Golf.

Najveći broj automobila koji su bili u konkurenciji za titulu NetAuto 2020 predstavlja izuzetan proizvod, bilo da je reč o enterijeru, dizajnu, performansama, aktivnoj i pasivnoj bezbednosti, elektronskim sitemima koji pomažu vozaču, pogonskim agregatima …

Žiri sastavljen od svih onih koje zanimaju automobili tokom januara i februara na osnovu dizajna, tehničkih karakteristika, tehnoloških inovacija, ekonomičnosti, bezbednosti, funkcionalnosti i drugih kriterijuma glasao je za model koji zaslužuje laskavu titulu NetAuto 2020. Podršku izboru pružili su i neki od najposećenijih automobilski sajtova u Srbiji: B92.net, autoblog.rs, automagazin.rs, makina.rs, cars-data.com, mojsvetbrzine.rs…

Osnovna prednost ovog izbora jeste u tome što se, glasanjem na internetu po principu jedna e-mail adresa - jedan glas, ali i potpunim izuzimanjem uvoznika i prodavaca automobila iz procesa organizovanja akcije, obezbeđuje njegov potpuni kredibilitet.

U okviru 18. izdanja ovog tradicionalnog takmičenja novi Golf osvojio je 23,47 odsto glasova i superiorno se izborio za primat među dvanaest konkurenata. Do sada je Volkswagen dva puta osvajao titulu NetAuto, Polo je bio pobednik u prvom izboru održanom 2003. godine, da bi uspeh ponovio i deset godina kasnije - 2013. godine.

Golf osme generacije osvojio je titulu NetAuto 2020. godine i pre nego što je počeo da se prodaje u Srbiji. Što dokazuje kolika je popularnost ovog glabalnog modela i kod nas. Njegov start na srpkom tržištu najavljen je za kraj avgusta ove godine.

Titulu NetAuto, automobil godine u Srbiji do sada su osvajali Volkswagen Polo (2003.), Citroen C2 (2004.), Opel Astra (2005.), Renault Clio III (2006.), Dodge Caliber (2007.), Renault Laguna III (2008.), Toyota Avensis (2009.), Volkswagen Polo (2010.), Citroen DS3 (2011.), Subaru XV (2012.), Mercedes-Benz A Klase (2013.) Peugeot 308 (2014.), Honda Civic (2015.), Audi A4 (2016.), Toyota Corolla (2017.), Škoda Karoq (2018.) i Ford Focus (2019.).

Volkswagen Golf 8

Priča o uspehu Golfa, najuspešnijeg modela marke Volkswagen svih vremena započela je pre 45 godina. S više od 35 miliona proizvedenih primeraka u sedam generacija Golf već decenijama postavlja standarde u kompaktnoj klasi i do danas ima ulogu lidera kada je u pitanju uvođenje najnovijih tehnologija.

Ovaj kompaktni model pobeđivao je kroz generacije na brojnim takmičenjima i osvajao mnoštvo nagrada, među kojima su i Car of the Year, World Car of the Year, Auto Trophy, Best Cars, Top-Gear - All the car you’ll ever need, What Car itd. Ovom spisku pridružuje se sada i NetAuto.

Od ove godine svoj život počinje novorazvijena, osma generacija: digitalna, umrežena, prediktivna, s intuitivnim rukovanjem i inovativnim električnim sistemom. Nijedan Golf do sada nije bio progresivniji. Ponudom od čak pet hibridnih verzija uvodi električnu revoluciju u klasu kompaktnih automobila, a njegova digitalna arhitektura unutrašnjosti omogućuje novu dimenziju intuitivnog rukovanja. Vožnja uz podršku vozaču moguća je do 210 km/h. Kao prvi model marke Volkswagen koristi kolektivnu inteligenciju saobraćaja putem Car2X tehnologije i tako prediktivno upozorava na opasnosti.

Novi Golf donosi revoluciju i u sistemima podrške vozaču. Sistemi u novom Golfu nisu povezani samo jedni s drugima, nego su zahvaljujući internet jedinici za povezivanje (OCU) povezani i sa svetom van Golfa. Takozvana Swarm inteligencija postaje stvarnost i predstavlja početak nove faze bezbednosti saobraćaja.

Mnoge novine novi Golf donosi i ispod poklopca motora, a osim još boljih i štedljivijih turbobenzinskih TSI motora i turbodizelskih TDI motora u ponudi biće i pet hibridnih verzija, kao i pogon na zemni gas (TGI). Svi benzinski i dizel motori imaju direktno ubrizgavanje i turbopunjenje. Raspon njihove snage iznosiće (nakon uvođenja svih motora na tržište) između 66 kW/90 KS i 221 kW/300 KS.

Kako najavljuju u Porsche SCG, novi Volkswagen Golf u prodajne salone u Srbiji trebalo bi da stigne krajem avgusta.

PR saopštenje – Metro Market

 

Pogledajte još i: