Novi svetski rekord: Rainer Zietlow i Goodyear za devet dana od Južne Afrike do Norveške

Nemački rekorder Rainer Zietlow i njegova ekipa izveli su neverovatan podvig. Više od 19.000 kilometara dug put od Južne Afrike do Norveške uspeli su da pređu za 9 dana, 4 sata i 8 minuta i tako postavili nov svetski rekord. Na putu su vozili Volkswagen Touareg V6 TDI opremljen pneumaticima Goodyear Wrangler HP All Weather.

Za dodatne fotografije, video snimke i podatke o putovanju posetite stranice:

http://www.touareg-c2c2.com i http://goodyearcape2cape.news_oldmarket.com.

Ekipa je započela put sa rta Agulhas u Južnoj Africi u petak 11. septembra 2015. u 10 sati i na Severni rt u Norveškoj uspešno stigla u nedelju 20. septembra 2015. u 14 sati. Vozili su kroz 21 državu na tri kontinenta, po najrazličitijim podlogama i vremenskim prilikama: pustinji Sahari, poplavljenim područijima, blatu i kenijskom "putu u pakao".

Na putu do novog svetskog rekorda, koji ih je vodio preko najzahtevnijih terena i izlagao ekstremnim vremenskim uslovima, Rainer i njegova ekipa koristili su samo jedan komplet Goodyearovih pneumatika Wrangler HP All Weather za sva godišnja doba. Ovi pneumatici su odolevali i najekstremnijim uslovima na putu, a na cilj su stigli sasvim neoštećeni. 

PR saopštenje - Goodyear Dunlop Sava Tires

Pogledajte još i: