SKUP LJUBITELJA ZASTAVINIH AUTOMOBILA U GRADU ZASTAVE

Udruženje ljubitelja Zastavinih automobila „Zastava Fan Club“ će treći put ove godine održati veliko okupljanje ljubitelja srpskog giganta… Ovoga puta ta manifestacija se odrzava u gradu Zastave, Kragujevcu.

„Zastava Fan Club“ je udruženje nastalo 2008. godine,svega par meseci pre prestanka proizvodnje Zastavinih modela, sa sedištem u Beogradu, sa ciljem da okupi sve ljubitelje na jedno mestu. Po tradiciji od 2009. godine udruženje svakog maja meseca pravilo je po jedan veliki dogadjaj. Ove godine u maju proslavljeno je 5 godina postojanja udruženja, kao i isto toliko godina od prestanka proizvodnje. Na skupu u Košutnjaku, koji je bio najveći do sada, viđeno 130 automobila uz 400 posetilaca.

Na početku godine ljudi koji vode udruženje došli su na ideju, da se ove pete jubilarne godine održi najmanje tri okupljanja po većim gradovima. Košutnjak je „viđen“ u maju, Lepensk vir i 8. septembra na redu je u grad Zastave – Kragujevc. Svega toga ne bi bilo da im u susret nisu izlazili prijatelji iz „Zastava 101″ udruženja i Fića foruma, kao i Ivan Ivanović iz Kragujevca, koji se založio ovog puta da uz pomoć Mesne zajednice organizuje događaj u Kragujevcu.

Pozivaju se svi ljubitelji domaćeg brenda da dođu 8.septembra u Kragujevcu, u EKO PARK Iline vode, sa pocetkom od 10 časova, bez obzira koji model Zastave voze, jer na pomenutim okupljanjima mogu se videti od fabričkih restauriranih automobila iz 70 i 80-ih godina, preko trkačkih koji se takmiče u šampionat Srbije, do uredno sređenih i tjuniranih gradskih boraca. Pored izložbe biđe organizovano takmičenje za izgled klase yugo, Z 101/128, fića, dobar provod uz neki bend…

Iako se ovaj događaj poklapa sa drif takmičenjem i brdskom trkom u Zaječaru, vec sad potvrđen je dolazak velikog broja vozila iz čitave zemlje, a u nekim gradovima već su organizovane kolone, koje će sa određenog odredišta krenuti put Kragujevca.
Svi ljubitelji fan cluba mogu da se učlane na forum www.zfc.rs/forum

 

izvor:www.plumrace.com


 

 

Pogledajte još i: